Οδός Καρμανιόλας, Διασταύρωση Αναβύσσου & Παλαιάς Φώκαιας

IMG_20160601_185353Μια οδό σκέτη καρμανιόλα για εποχούμενους και πεζούς, ταλαιπωρεί ολόκληρες δεκαετίες τους διερχόμενους, χωρίς κανείς από τους αιρετούς να δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον, παρά τις δεκάδες ατυχήματα που έχουν συμβεί. Ένας δρόμος που είναι αδιανόητο να διασχίσουν πεζοί, έστω και αν κατοικούν λίγες δεκάδες μέτρα από το κέντρο της Αναβύσσου. Πρέπει οπωσδήποτε να οδηγήσουν το ΙΧ όχημά τους, αν έχουν και αν δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα. 

Πρόκειται για την οδό Αναβύσσου – Οικισμό της Αγροτικής Τράπεζας, μιας ευθείας 1.120 μέτρων στην οποία τα διερχόμενα οχήματα αναπτύσσουν ταχύτητες 70 – 80 χιλ. 

IMG_20160601_185411 IMG_20160601_185514Με την ένταξη στο σχέδιο πόλης της Α΄κατοικίας της Αναβύσσου, υπήρξε η ελπίδα ότι γρήγορα θα διαπλατυνθεί η οδός, τουλάχιστον για το τμήμα από την οδό Καρανμανλή, έως την οδό Μικράς Ασίας που είναι τα όρια με την Παλαιά Φώκαια, αλλά διαψεύστηκαν όσοι το έλπιζαν, όπως διαψεύστηκαν και όσοι έλπιζαν στην διάνοιξη της Καραμανλή, από το κατάστημα DOLCE μέχρι την περιφερειακή των Αλυκών. Αντί αυτού, παραμένουν οι  πετρόχτιστες μάντρες, αλλά και στην εκτός σχεδίου περιοχή, που ανήκει διοικητικά στην κοινότητα της Παλαιάς Φώκαιας  κατασκευάζονται νέες ακριβώς στο όριο της οδού, μην τύχει και χάσουν οι περίοικοι μισό μέτρο ιδιοκτησίας, που θα έδινε την δυνατότητα στους πεζούς να βαδίσουν με ασφάλεια από και προς την Ανάβυσσο.

Σαρωνικός, Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια 2016 ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.