Νέο Πρόγραμμα Voucher Τουρισμού από το ΚΕΔΙΒΙΜ2 στον Δήμο Σαρωνικού

eot-seminariaΤο EUROLEARNING ΚΕΔΙΒΙΜ2 Πρότυπο Πιστοποιημένο Κέντρο Εκπαίδευσης το οποίο εδρεύει στον Δήμο Σαρωνικού προχώρησε στον σχεδιασμό Νέου Voucher Τουρισμού του οποίου και αναμένεται άμεσα η προκήρυξη. 

Σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού και σε άμεση συνάρτηση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου, στον οποίο αναπτύσσεται ιδιαίτερα έντονη τουριστική δραστηριότητα, προγραμματίστηκε το νέο πρόγραμμα το οποίο θα προσφέρει θεωρητική κατάρτιση αλλά και πρακτική εμπειρία σε ανέργους οι οποίοι δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στον χώρο του τουρισμού.

Συγκεκριμένα η προκήρυξη, η οποία αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα, αφορά ηλικίες 18-29 ετών εγγεγραμμένους στους καταλόγους του ΟΑΕΔ επιπέδων υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων. Το πρόγραμμα θα προσφέρει 100 ώρες θεωρία και 240 ώρες πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουριστικό κλάδο. Επιπλέον καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής των ωφελουμένων. Στη λήξη του προγράμματος θα δοθεί πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων.

Ταυτόχρονα ωφελούνται όλες οι επιχειρήσεις ξενοδοχειακές, συνεδριακού τουρισμού, εκθεσιακού τουρισμού, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρείες μεταφορών, επιχειρήσεις λειτουργίας μαρίνων, επίγειας εξυπηρέτησης Αεροσκαφών, επιχειρήσεις Τουριστικών καταλυμάτων και σύνθετης Τουριστικής Ανάπτυξης, μέλη ή μη του ΣΕΤΕ, καθώς απασχολούν καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό για πέντε μήνες.

Τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 24 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ» και «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ» για 160 περίπου άτομα, τα οποία ήδη έχουν προωθηθεί στις επιχειρήσεις για πρακτική – εργασία διάρκειας περίπου ενός πενταμήνου.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με το Eurolearning ΚΕΔΙΒΙΜ2 ενεργεί προς την αξιοποίηση κάθε μέσου για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση και  ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.  Η ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελεί μεγάλο στοίχημα τόσο για τον ίδιο όσο και τη δημοτική αρχή Σαρωνικού. Με δεδομένη την παγκόσμια άνοδο του τουριστικού κλάδου και την εισροή μετρήσιμων κεφαλαίων στο οικονομικό κεφάλαιο της χώρας είναι απαραίτητο να καταρτιστούν επαρκώς όλοι οι νέοι άνθρωποι  που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν με τον τομέα αυτό.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι ωφελούμενοι άνεργοι αλλά και επιχειρήσεις καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή. Για περισσότερες πληροφορίες στο site www.eurolearning.gr.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.