Νέοι “αθλοι” για τον Κατρούγκαλο

Νέες “βόμβες” για τον Γιώργο Κατρούγκαλο – Την πρώτη μέρα του στο υπουργείο προσέλαβε δύο νεαρές δικηγόρους ως συμβούλους από την… εταιρεία του!

Προσέλαβε ως συμβούλους δύο νεαρές δικηγόρους από το γραφείο του
– Είναι η ίδια δικηγορική εταιρεία που είχε αναλάβει τις υποθέσεις των απολυμένων του Δημοσίου
– Ακόμη, εξαιρέθηκαν από την αναστολή άσκησης του λειτουργήματός τους
– Δείτε το επίμαχο ΦΕΚ

Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα το όνομα του αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Γιώργου Κατρούγκαλου, έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα ελληνικά -αλλά και σε πολλά διεθνή- μέσα ενημέρωσης.

 

Αιτία οι αποκαλύψεις της εφημερίδας το Βήμα, σύμφωνα με τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός φέρεται να υπέγραφε ιδιωτικά συμφωνητικά με απολυμένους και διαθέσιμους του Δημοσίου ακόμη και στις 27 Ιανουαρίου του 2015, ημέρα δηλαδή που ορκίστηκε υπουργός, αξιώνοντας μάλιστα προμήθεια 12% για τις δικηγορικές του υπηρεσίες.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε αμέσως λόγο για παιχνίδια διαπλοκής, αρνήθηκε τα πάντα και δεσμεύτηκε να παραιτηθεί αν αποκαλυφθεί έστω ένα έγγραφο που να αποδεικνύει τα παραπάνω, ωστόσο στην συγκεκριμένη υπόθεση διακυβεύονταν ζητήματα ηθικής τάξης, ειδικότερα από μία κυβέρνηση της Αριστεράς.
Αυτή πάντως ήταν μόνο η αρχή. Τα δημοσιεύματα θυμίζουν… Λερναία Ύδρα για τον υπουργό, αφού ενώ χθες (σ.σ. Παρασκευή) κατέθεσε αγωγή εναντίον του Βήματος, σήμερα είναι η σειρά της εφημερίδας Παραπολιτικά να παρουσιάσει έγγραφα “φωτιά”.

Από την δικηγορική εταιρεία στο υπουργείο

Πηγή φωτό - Εφημερίδα Παραπολιτικά
Πηγή φωτό – Εφημερίδα Παραπολιτικά

Η εφημερίδα αποκαλύπτει πως ο αναπληρωτής υπουργός απέκρυψε ότι στο υπουργείο προσέλαβε ως συμβούλους δικηγόρους – συνεργάτες της εταιρίας, που έπαιρνε εργολαβικά από απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους.

Από τα έγγραφα που αποκαλύπτει το δημοσίευμα, φαίνεται πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος επέδειξε ιδιαίτερη… ευαισθησία απέναντι στους υφιστάμενους δικηγόρους που απασχολούνταν στο ίδιο του το γραφείο και ειδικότερα, μάλιστα, στους νεαρής ηλικίας συναδέλφους του και ταυτόχρονα εκπορσώπους του αδύναμου φύλλου.
Δύο συνεργάτιδες, λοιπόν, της δικηγορικής εταιρίας που είχε αναλάβει την υπόθεση με τους απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους τοποθετήθηκαν ως ειδικές σύμβουλοι στο γραφείο του, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης!

Το… who is who

Πρόκειται για τις Ανδριανή Ζωμένου και Αγγελική Μηλιάκου, οι οποίες -όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ της 19ης Μαρτίου που δημοσιεύει η εφημερίδα- προσελήφθησαν από τις 27/01/2015 (δηλαδή την πρώτη ημέρα ανάληψης των υπουργικών καθηκόντων του κ. Κατρούγκαλου).


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.