«Νάρκη» στην Αυτοδιοίκηση

Η απλή αναλογική, που προωθεί η κυβέρνηση, παραλύει τους ΟΤΑ.

Εντονότατες είναι οι αντιδράσεις των δημάρχων κατά της απόφασης της κυβέρνησης για εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χθες κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών. Οπως καταγγέλλουν, το νέο σύστημα θα οδηγήσει σε παράλυση τη λειτουργία των ΟΤΑ. Ο κ. Τσίπρας πάντως δήλωσε αποφασισμένος να εφαρμοστεί η απλή αναλογική, επιβεβαιώνοντας έτσι την πρόθεση της κυβέρνησης να επιχειρήσει να αυξήσει την επιρροή της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση –όπου δεν διαθέτει αξιόλογη δύναμη– διά της εφαρμογής ενός εκλογικού συστήματος το οποίο μπλοκάρει τη λήψη αποφάσεων από την πλειοψηφούσα παράταξη και αποδυναμώνει τον ρόλο των εκλεγμένων δημάρχων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων) έχει αποχωρήσει από τον «διάλογο» για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» και την απλή αναλογική, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις του υπουργείου.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.