Με ανοιχτή εκδήλωση στη Σαρωνίδα ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Σαρωνικού για το αποχετευτικό

untitled-attachment-00066Προγραμματίζεται διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας στις αρχές του 2017

Με ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στη Σαρωνίδα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού για το θέμα του αποχετευτικού και τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής.

untitled-attachment-00069Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης του προβλήματος, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στη συνέχεια παρουσίασε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή ΚΕΛ κλειστού τύπου, Πράσινου Σημείου και Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, τονίζοντας ότι το έργο αυτό θα δώσει οριστική λύση και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει σημαντικά πρόσθετα οφέλη για τους δημότες.

Όπως τόνισε ο κ. Σωφρόνης, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου ενημερωτικών συναντήσεων στις Δημοτικές Κοινότητες, ο Δήμος Σαρωνικού προγραμματίζει τη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας για το αποχετευτικό στις αρχές του 2017. Στόχος της ημερίδας θα είναι να εξεταστούν τόσο η υφιστάμενη κατάσταση, όσο και οι προδιαγραφές της προτεινόμενης λύσης – όπως προβλέπονται από τις σχετικές μελέτες της ΕΥΔΑΠ – ώστε  να διασφαλιστεί ότι η υλοποίηση του έργου θα είναι πραγματικά επωφελής για το περιβάλλον και για τους πολίτες. 

Στην εκδήλωση πήραν τον λόγο δημότες οι οποίοι ζήτησαν διευκρινήσεις για ζητήματα χωροθέτησης των αντλιοστασίων στην περιοχή της Σαρωνίδας. Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμαρχος ανέφερε, ότι τα λύματα της παραλιακής ζώνης, θα υφίστανται μια πρώτη επεξεργασία πριν κατευθυνθούν στο ΚΕΛ του ΒΙΟΠΑ Καλυβίων.

Επίσης πήραν τον λόγο κάτοικοι της περιοχής των Καλυβίων, οι οποίοι έθεσαν θέματα σχετικά με την απόσταση των κατοικιών τους από το ΚΕΛ και την πιθανή όχλησή τους, ενστάσεις τις οποίες απέρριψε ο Δήμαρχος. 

Τέλος ο δημότης κ. Ναξάκης, αναφέρθηκε σε επιστολή του 2009, που είχε συντάξει ο πρώην Αναπληρωτής καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Χασάπης και απευθυνόμενος προς την τότε Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας, έθετε ενστάσεις σχετικά με τον σχεδιασμό του ΚΕΛ στην θέση Γερακίνα και ρώτησε, γιατί οι ενστάσεις αυτές δεν ισχύουν για το ΚΕΛ του ΒΙΟΠΑ των Καλυβίων. Ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι η Γερακίνα έχει αποκλειστεί λόγω της αποκατάστασης της χωματερής που λειτουργούσε εκεί και γιατί η περιοχή έχει κηρυχθεί αναδασωτέα. Επίσης ο Δήμαρχος είπε ότι ο κ. Χασάπης είναι συνεργάτης του και στηρίζει την επιλογή για το ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.