Μεγάλη επιτυχία της Φιλανθρωπικής εκδήλωσης της Κοινωνικής Στήριξης (VIDEO)

Με την συμμετοχή δεκάδων μελών και φίλων της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης «Κοινωνική Στήριξη», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, με μεγάλη επιτυχία, η ετήσια εκδήλωση που έχει σκοπό την ενίσχυση των δράσεων της για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων και κυρίως παιδιών. 

Η Πρόεδρος της Κοινωνικής Στήριξης κα Αναστασία Τσιακάλου, στην σύντομη ομιλίας της τόνισε τα παρακάτω:

Κυρίες Και κύριοι Σας καλωσορίζουμε στην αποψινή μας εκδήλωση στον φιλόξενο χώρο του Plaza Resort και σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας. Λόγω της οικονομικής κρίσης και της ραγδαίας φτωχοποίησης μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, η «Κοινωνική Στήριξη» βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσφοράς. Με μια σειρά παρεμβάσεων προσπαθεί με συνέπεια να καλύψει πιεστικές ανάγκες ιδρυμάτων παιδικής προστασίας αλλά και φυσικών προσώπων. Παρεμβάσεις κοινωνικής ανακούφισης, με στόχο οι αναξιοπαθείς συνάνθρωποι μας να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους.

Κυρίες και κύριοι, Η κοινωνική προσφορά έχει δυναμικές πολιτικής. Είναι η πολιτική των πολιτών.  Είναι μια πολιτική που βελτιώνει τις ζωές των συνανθρώπων μας, τους  φτιάχνει το μέλλον. Η οικονομική, λοιπόν, δυσχέρεια και τα προβλήματα που αυτή συνεπάγεται είναι η μία όψη. Γιατί υπάρχει και η άλλη, η πιο θετική και ανθρώπινη. Οι δυσκολίες μας φέρνουν πιο κοντά, συσπειρώνουν ανθρώπους, δημιουργούν πυρήνες αλληλεγγύης, μας βγάζουν από την πλασματική ευτυχία και μας κάνουν να σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω τον συνάνθρωπο. Συγκινούμασθε από το πόσος κόσμος γύρω μας  θέλει να βοηθήσει, αλλά και με την χαρά των δωρητών μας όταν βλέπουν πως η προσφορά τους πιάνει τόπο.

Φέτος επωφελήθηκαν των δωρεών μας 10 ιδρύματα τα οποία δέχθηκαν τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, γραφική ύλη, πετρέλαιο θέρμανσης αλλάζοντας την ζωή 550 παιδιών. Αλλά και με το πρόγραμμά μας «Διπλανή πόρτα» επωφελήθηκαν δεκάδες οικογένειες.

Σήμερα θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω:  

  • Τον κύριο Γιάννη Αβραντίνη ,ιδιοκτήτη του Plaza Resort.
  • Τον κύριο Δημήτρη Παππά ,διευθυντή του ξενοδοχείου.
  • Την οικογένεια Βασιλείου Πετρόπουλου, επιχειρηματία και προέδρου Πανοράματος Σαρωνίδας για την διαρκή υποστήριξη.
  • Την Εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ του ομίλου Αθανασίου Μαρτίνου, η οποία πρωτοστατεί σε προσφορές τόσο στον ελληνικό αλλά και στον διεθνή χώρο όπου υπάρχει ελληνικό ίδρυμα.
  • Τον κύριο Παγώνη, επίλεκτο στέλεχος της Εταιρείας Μαρτίνου που αγκαλιάζει τις δράσεις μας.
  • Τον κύριο Πέτρο Ντίνιου για την υποστήριξη της ηχητικής κάλυψης .
  • Την κυρία Αλίς Δικαίου για την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.
  • Την εξαίρετη μουσικό Κατερίνα Τζιβίλογλου, η οποία επιμελήθηκε της μουσικής μας βραδιάς.

Αγαπητοί μας προσκεκλημένοι,

Το έργο της «Κοινωνικής Στήριξης» είναι συλλογικό. Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, τους καλούς φίλους που κάνουν ευρύτερα γνωστό το έργο της. Ένας από αυτούς που σήμερα θα τιμήσουμε, είναι ο κύριος Περικλής Αναγνώστου.  Η προσφορά του σημαντική και αξιέπαινη. Συμπαραστάτης με γενναιοδωρία και αγάπη σε ανάγκες των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα. 

Κύριε Αναγνώστου, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά σας σας τιμούμε, γιατί έτσι ενισχύεται και η κουλτούρα της αριστείας που όλοι θέλουμε να διακρίνει τον εθελοντισμό. Ενσαρκώνει αυτό που ωραία περιγράφει ο Μένανδρος «Τούτο εστί το ζην, μη σ’ εαυτό ζην μόνον». Δηλαδή «Αυτή είναι η ζωή, να μην ζεις μόνο για τον εαυτό σου».

Αν κάποιος ψάξει να βρει μια λέξη που να περιγράφει τον εθελοντισμό, τότε η λέξη Προσκοπισμός είναι η πιο κατάλληλη. Με 22.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα και 40 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, ο Προσκοπισμός είναι η πιο μεγάλη Κίνηση Νέων παγκοσμίως!!!

Εδώ και 3 χρόνια λειτουργεί και στο Δήμο μας το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού. Παιδιά από βασικής και μέσης εκπαίδευσης, παίζοντας και ζώντας μέσα στη φύση, μαθαίνουν, ανάμεσα στα άλλα, τι σημαίνει εθελοντισμός και αλληλεγγύη. Φέτος, λοιπόν, θέλουμε να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια αυτών των παιδιών, έτσι ώστε να τα κινητοποιήσουμε για να συνεχίσουν την δράση τους και να τα ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν στις Προσκοπικές δράσεις γιατί μέσα από αυτές γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, χρήσιμοι στον εαυτό τους και την κοινωνία μας.

Συγχαρητήρια παιδιά μας κάνετε υπερήφανους  και ευχαριστούμε το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού που υποστηρίζει τις δραστηριότητες του φορέα μας.

Κυρίες και κύριοι, Υπάρχουμε σε μία ελάχιστη και εύθραυστη στιγμή μέσα στον ατέρμονα χρόνο. Όμως πάντα μένει αυτό που δώσαμε, αυτό που δίνουμε. Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και χαρούμενες γιορτές. 


 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης μετά της συζύγου του κας Βανίτας Σωφρόνη, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Εξωραϊστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων καθώς και πολιτικά στελέχη. 

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.