Μέριμνα Δήμου Σαρωνικού για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων

Η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων αποτελούσε και αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα θέματα στον Δήμο Σαρωνικού. Το ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό θέμα επιχειρεί να λύσει η νέα δημοτική αρχή, λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα και αυξάνοντας την πίστωση που διατίθεται από τους πόρους του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι αγωνιώδεις καταγγελίες των κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού για αύξηση του αριθμού των αδέσποτων, ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από ασθενή ζώα και η επιβεβαίωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την κρισιμότητα της κατάστασης αποτέλεσαν κινητήριο μοχλό και βρήκαν άμεση ανταπόκριση από τον Δήμαρχο Σαρωνικού, κ. Γιώργο Σωφρόνη. «Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στα ζώα μαρτυρά το επίπεδο του πολιτισμού μας. Τυγχάνει να είμαστε επί το πλείστον παράκτιος Δήμος με πολλές παραθεριστικές οικίες και, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία, συνηθίζεται μετά το πέρας των διακοπών πολλοί συνάνθρωποι μας, να εγκαταλείπουν τα ζώα συντροφιάς, με αποτέλεσμα δυστυχώς να αυξάνεται ο αριθμός των αδέσποτων ζώων. Για να αντιμετωπίσουμε το θέμα προχωρήσαμε σε σύναψη συνεργασίας με τη φιλοζωική εταιρεία Κορωπίου».

Η συνεργασία του Δήμου Σαρωνικού με τη Φιλοζωική Εταιρεία Κορωπίου συμπεριλαμβάνει υπηρεσίες εμβολιασμού, στείρωσης και νοσηλείας των ζώων. Τονίζεται δε, ότι μεγάλη είναι η συνεισφορά στην αντιμετώπιση του θέματος από τους εθελοντές φιλόζωους στον Δήμο Σαρωνικού. Για μια ακόμα φορά, υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες θα πρέπει να επιδεικνύουν τη δέουσα σοβαρότητα και να μην εγκαταλείπουν τα ζώα.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.