Κινητοποιήθηκε ο Δήμος Σαρωνικού, μετά τον θόρυβο από το οικολογικό σκάνδαλο της Αναβύσσου

Όρμος της ΑναβύσσουΑποκαλύφθηκε πλέον, ότι ο Όρμος της Αναβύσσου, δέχεται τα λύματα ασυνείδητων συμπολιτών μας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία χιλιάδων κολυμβητών. Ας κατανοήσει επιτέλους η Δημοτική αρχή ότι η επίλυση του προβλήματος είναι η κατασκευή δικτύου ακαθάρτων και η χωροθέτηση ΚΕΛ στο παραλιακό μέτωπο ΤΩΡΑ και ας αποστασιοποιηθεί επιτέλους, από τα ανερμάτιστα σχέδια του Αντιπεριφερειάρχη Φιλίππου, για την Ψυτάλλεια.

Αίτημα Δήμου Σαρωνικού για διερεύνηση απολήξεων αγωγών από τις αρμόδιες αρχές στο αντιπλημμυρικό έργο Αναβύσσου.

Το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα των αμφισβητούμενων απολήξεων αγωγών στον κόλπο της Αναβύσσου και της Παλαιάς Φώκαιας, μέσω του αντιπλημμυρικού έργου της Αναβύσσου, απασχολεί ιδιαίτερα τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Σωφρόνη προσωπικά.

Αν και η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αλλά και ο έλεγχος της πορείας του δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου αλλά της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμος Σαρωνικού μεριμνά για την υγεία των κατοίκων και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής τους. Ιδιαιτέρως, δε μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες αλλά και τις πολλαπλασιαζόμενες διαμαρτυρίες των κατοίκων για παράνομες συνδέσεις αγωγών αποχέτευσης με τον αγωγό των ομβρίων υδάτων, ο Δήμος Σαρωνικού με επιστολή του απαιτεί τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών και συγκεκριμένα της Ειδικής Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αλλά και της Υγειονομικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Αττικής.

Με την αριθμό πρωτοκόλλου 1935/8/2/2016 επιστολή του, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, ζητά από τις υπηρεσίες να πραγματοποιήσουν έλεγχο στην οδό Μικράς Ασίας και στο υπόλοιπο δίκτυο στην περιοχή Βούρλων Αναβύσσου, όπου και υλοποιείται το αντιπλημμυρικό έργο από την Περιφέρεια Αττικής, ώστε να διαπιστωθεί η πατρότητα των απολήξεων των αγωγών αλλά και να ελεγχθεί αν πρόκειται για αγωγό ή αγωγούς λυμάτων παρακείμενων οικιών. Ιδιαιτέρως, θίγει ο κ. Σωφρόνης την πιθανότητα έκθεσης της δημόσιας υγείας αλλά και του τεράστιου περιβαλλοντικού εγκλήματος, το οποίο θα συντελείτο σε περίπτωση επαλήθευσης των καταγγελθέντων. Συγκεκριμένα, αναφέρει «θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων λουομένων που επισκέπτονται την περιοχή κατά τους θερινούς μήνες».

Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί το θέμα πολύ στενά και θα προβεί σε κάθε ενέργεια προκειμένου να αποσαφηνιστεί και η παραμικρή υπόνοια. Πρωτίστως, βέβαια, μεριμνά για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

5 Responses to “Κινητοποιήθηκε ο Δήμος Σαρωνικού, μετά τον θόρυβο από το οικολογικό σκάνδαλο της Αναβύσσου”

 1. Ο/Η Aristos giorgos λέει:

  Τα δείγματα που επάρθηκαν- Εγώ και Ζαχαρώ Φραντζέσκου – από τρία μέρη . Ένα κάτω από το ΕΣΤΙΑΤΩΡΙΟ ΡΕΜΒΗ. Τα δεύτερο στο γραφεία του ΠΥΘΕΑ .ΤΟ ΤΡΊΤΟ στο ύψος περίπου του παλαιού σχολείου Π. Φώκαιας .Τα αποτελέσματα των μετρήσεων από την HELLASCHEMHELLENICLABORATORIES ATT. MR N. HLIOPOYLOS M.Sc. PH. Dc.
  Έδειξαν , ευτυχώς ,τα νερά είναι ακόμα πολύ καλά και βέβαια κατάλληλα για κολύμβηση… με μικρές αποκλίσεις το ένα από το άλλο, συγκρινόμενα με τα ευρωπαϊκά στάνταρ. Βέβαια τονίζουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων ήσαν την συγκεκριμένη στιγμή που πάρθηκε το δείγμα….
  Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να τα επιβαρύνουμε. Θα είναι ζήτημα χρόνου να την χαλάσουμε. Προσωπικά γνωρίζω σε κάποιο από αυτά ο βυθός είναι από αρρωστημένο πλαγκτόν, κίτρινο χορτάρι και ο βυθός αντί άμμου είναι λάσπη που αν πατήσεις αναδύει θειάφι…
  Εν κατακλείδι εγώ μιλώ για ευαισθησίες και ενδιαφέρον για την θάλασσα.
  Αυτό που έκανα εγώ σαν πολίτης πληρώνοντας εκατό ευρώ πρέπει να το έκαναν οι αρχές και να κοινοποιούσαν τα αποτελέσματα, αντί για μπλε σημαίες

 2. Ο/Η ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ λέει:

  Είναι καλό που ζητήθηκε ο έλεγχος του έργου.
  Αυτό θα έπρεπε η επιβλέπουσα υπηρεσία του έργου να είναι σε θέση να το βεβαίωση άμεσα.
  Το μεγάλο πρόβλημα είναι το παλιό δίκτυο στην Ανάβυσσο.
  Θα θέλαμε να μάθουμε τι σχεδιάζει ο Δήμος για το παλιό δίκτυο, που έχει και την ευθύνη.

 3. Ο/Η Falco Tinnunculus λέει:

  Ο κόσμος τό’χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι
  Ας καταλάβουν οι “πονηροί” και κυρίως όσοι κάνουν τα στραβά μάτια ότι
  α)τα παιδιά τους κολυμπάνε εκει που στέλνουν τα σκ…τους.
  β)Θα πρέπει να προστατέυσουν τη φύση (εδώ συγκεκριμένα τις παραλίες) που τους αποφέρει εισόδημα,θέσεις εργασίας και δυνατότητες υγιούς ανάπτυξης.
  Το επόμενο βήμα ειναι να εξετάσουμε πόσοι απο τους βόθρους της περιοχής ειναι στεγανοί και τι επιπτώσεις έχουν και αυτοί στη θάλασσα.
  Ελπίζω να γίνει κάτι έστω και τώρα για το καλό όλων.

 4. Ο/Η Aristos giorgos λέει:

  Υποκριτές…. Είναι τις θεωρίας …Μη μου τους κύκλους τάραττε η ποιο ελληνιστή Μη μου ζαλίζεις το κεφάλι…. Η ξαφνική ευαισθησία τους ξεκινάει όταν δεν μπορεί να κουκουλωθεί το σκάνδαλο. Τα κακόμοιρα τα ψάρια δεν μιλούν .. μόνο ο Παρατηρητής και λίγοι Άλλοι… Το κρούσμα αυτό βέβαια δεν είναι μεμονωμένο. Αν ήθελαν να πάρουν μια ιδέα του μεγέθους του προβλήματος… Ας ρωτούσαν τα βυτία Βόθρων ποιες πολυκατοικίες και σπίτια αδειάζουν βόθρους… Θα μου πεις μπαίνουμε στα δύσκολα… Άλλο να κόβεις την ετήσια πίτα κάποιου συλλόγου και άλλο να προσπαθείς να λύσεις αποχετευτικό…
  Για να τεκμηριώσω τους ισχυρισμούς μου δύο ερωτήσεις .
  Γιατί πριν δύο χρόνια, περίπου , στη συγκέντρωση για το αποχετευτικό καλούσαν με τα πανό ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ!!!!επεξεργασίας λυμάτων… στο Δ. Σαρωνικού
  Πόσες φορές και πότε πήραν θαλασσινό νερό για τεστ καταλληλόλητας στα νερά των λουομένων στο κόλπο Αναβύσσου.
  Αν ενδιαφέρονται έχω στη διάθεση στο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ αποτελέσματα τριών μετρήσεων Που πήρα το περασμένο ΑΥΓΟΥΣΤΟ.
  Υ.Σ Αυτό που με νοιάζει είναι όχι τα πρόσωπα αλλά οι πράξεις… Θα μου πει κανείς τα λάθη είναι ανθρώπινα. Συμφωνώ Αλλά θα περίμενε κανείς ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ για τις λάθος εκτιμήσεις

  • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

   Τα αποτελέσματα των μετρήσεων μας ενδιαφέρουν απόλυτα. Γιατί οι “άλλες” μετρήσεις, που γίνονται τέλος Οκτωβρίου και βρίσκονται στα όρια της καταλληλότητας, βρωμάνε περισσότερο από τα λύματα που πέφτουν στον όρμο της Αναβύσσου

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.