Καταρρέει η Δούρου, παρά τη στήριξη Τσίπρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει πανηγυρικά τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας

Από ανάρτηση κατοίκων στο Μάτι

Η νυν περιφερειάρχης δίνει μάχη ακόμη και για την είσοδό της στο β’ γύρο των εκλογών. Οι πολίτες της χρεώνουν τις τραγωδίες σε Μάτι και Μάνδρα αλλά κυρίως την αλαζονική στάση της

Έχουμε δημοκρατικό καθήκον να μην επιτρέψουμε στις δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης να καταστρέψουν το έργο τεσσεράμισι ετών και να ξανακάνουν την Αττική αόρατη. Συλλογική μάχη για να μην αφήσουμε τις δυνάμεις του χθες και της οπισθοδρόμησης να ξανασηκώσουν κεφάλι. Δεν θα αφήσουμε να αλώσουν την πρώτη Περιφέρεια, για να αλώσουν μετά την πατρίδα. Η μάχη της Αττικής είναι η μάχη της δημοκρατίας για το αύριο του τόπου. Είναι η μάχη της προόδου και της ευημερίας του λαού μας.

Αυτά είπε την Παρασκευή στο ΣΕΦ η Ρένα Δούρου μπροστά στον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο που έσπευσε να την στηρίξει σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην καταρρεύσει η υποψηφιότητά της, σχεδόν 50 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Όμως, η κατάσταση για τη Ρένα Δούρου είναι εξαιρετικά δύσκολη και η πραγματικότητα πολύ σκληρή και σίγουρα θα πρέπει να κοιτάξει από τώρα το πολιτικό της μέλλον μιας και όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι ξανά περιφερειάρχης.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής είναι η αποτύπωση της οργής που νιώθουν οι κάτοικοι της Αττικής από τη θητεία του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis, είναι ισχυρό το προβάδισμα του Γιώργου Πατούλη στις εκλογές της 26ης Μαίου ενώ δίνεται κανονική μάχη για την είσοδο στον δεύτερο γύρο μεταξύ της Ρένας Δούρου και του Γιάννη Σγουρού.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο εκλεκτός της ΝΔ παίρνει 30% και ακολουθούν Γιάννης Σγουρός και Ρένα Δούρου με 14% οι οποίοι θα κονταροχτυπηθούν για το εισιτήριο στον β’ γύρο. Στο 4% είναι ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Η. Παναγιώταρος και ο υποψήφιος του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης.

Το γενικότερο πολιτικό κλίμα είναι βαρύ για την κυβέρνηση, καθώς το 73% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν σε λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 71% αξιολογεί αρνητικά το έργο της.

Η εγκληματικότητα – έλλειψη αστυνόμευσης, η καθαριότητα, το οδικό δίκτυο και η έλλειψη υποδομών αξιολογούνται ως τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο Λεκανοπέδιο.

Βεβαίως, η Ρένα Δούρου τρώει ηχηρό χαστούκι από τους πολίτες καθώς είναι καταδικασμένη στη συνείδησή τους για τις δύο τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα. Η αλαζονική συμπεριφορά με την οποία αντιμετώπισε την εθνική καταστροφή του περασμένου Ιουλίου, η άρνησή της (όπως και της κυβέρνησης) να ζητήσουν συγγνώμη για την ανυπαρξία σχεδίου και η στάση της να κατηγορεί τους άλλους για τους 100 νεκρούς από τη φωτιά, εκτιμώνται ως προσβολή στη μνήμη των θυμάτων.

Από την Παρασκευή όπου ο Αλέξης Τσίπρας και η Ρένα Δούρου επιδόθηκαν σε ένα πρωτοφανές, άθλιο σόου στήριξης της Δύναμης Ζωής, τα social media έχουν κατακλυστεί από αρνητικά σχόλια.

Τσίπρας και Δούρου συνυπεύθυνοι

Η απόφαση του πρωθυπουργού να «υιοθετήσει» την Περιφερειάρχη, λέγοντας ότι γι’ αυτόν η επίθεση που δέχεται η Δούρου είναι τίτλος τιμής βάζει τον βάζει οριστικά στο κάδρο των ευθυνών για την καταστροφική πυρκαγιά.

Πλέον οι 100 νεκροί στο Μάτι μπορούν να βρουν ελάχιστη δικαίωση κατηγορώντας και καταδικάζοντας τον πρωθυπουργό και την περιφερειάρχη. Όχι μόνο λόγω της ανυπαρξίας του την τραγική νύχτα της 26ης Ιουλίου, αλλά για τη γενικότερη στάση τους από τότε. Εγκατέλειψαν τους κατοίκους, τους προσέβαλαν κατηγορώντας τους ότι αυτοί φταίνε για την τραγωδία, δεν ανέλαβαν ποτέ τις ευθύνες τους και χάθηκαν αφήνοντας μόνος τους να κλείνουν τις πληγές τους.

Ο ίδιος ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι θα επισκέπτεται τακτικά το Μάτι. Γιατί χάθηκε από την περιοχή; Θα πάει προεκλογικά για να στηρίξει τη Δούρου και τον εαυτό του;

Η ουσία είναι ότι η υποψηφιότητα της νυν περιφερειάρχη δεν «τραβάει», κι αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα για την κυβέρνηση.

Η απώλεια της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας θα δώσει σήμα ήττας και για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ αν η Ρένα Δούρου χάσει και από τον Γιάννη Σγουρό και δεν περάσει στο δεύτερο γύρο ουσιαστικά θα βάλει πρόωρο τέλος στις φιλοδοξίες της για ισχυρή πολιτική παρουσία στο μέλλον και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Οι εφιάλτες του Ματιού και της Μάνδρας θα βασανίζουν την κ. Δούρου όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Κλίμα ηττοπάθειας και εγκατάλειψη του πλοίου

Η ηττοπάθεια που διακρίνει την παράταξη της κ. Δούρου φάνηκε άλλωστε από την κινητοποίηση που έγινε στο ΣΕΦ για να στηριχθεί. Η επιστράτευση όλων των υπουργών και τα… δάκρυα της Ρένας δεν μπορούν να κρύψουν τον προβληματισμό που υπάρχει για την υποψηφιότητά της. Με πολλούς και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ να λένε «γιατί έπρεπε να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία; Προκαλέσαμε τους πολίτες κατεβάζοντας τη Δούρου σε μια περιφέρεια που δεν μπορεί να ξεχάσει τόσο εύκολα την τραγωδία στο Μάτι».

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, πληροφορίες από την τοπική κοινωνία, από τους 21 περιφερειακούς συμβούλους που είχαν συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Δούρου το 2014 μόλις 7 συνεχίζουν μαζί της, δηλαδή 2 στους 3 εγκατέλειψαν το καράβι της «Δύναμης Ζωής». Από τους 8 εκλεγμένους του 2014 (ο αντιπεριφερειάρχης Φιλίππου και 7 περιφερειακοί σύμβουλοι), μόλις οι 4 συμμετέχουν και στο ψηφοδέλτιο του 2019.

Εκτός έμειναν ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου, καθώς και οι περιφ. σύμβουλοι Σπύρος Πάντζας, Φωτεινή Νικηταρά και Ιωάννα Στεργίου ενώ επιμένουν και στις επερχόμενες εκλογές οι Καίτη Θεοχάρη, Γιάννα Τσούπρα, Στέλιος Κοροβέσης και Νάσος Αναγνωστόπουλος.

Από τους υπόλοιπους 13 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους οι οποίοι δεν εξελέγησαν το 2014, στο ψηφοδέλτιο της «Δύναμης Ζωής», της 26ης Μαΐου 2019, συμμετέχουν μόλις 3 και συγκεκριμένα οι Θ. Γκοτσόπουλος, Άγγελος Γκόγκογλου και Γιώργος Τόκας.

Εκτός του ψηφοδελτίου έμειναν οι Χ. Βασιλειάδης, Β. Ζήσης, Άγγ. Τόκας, Αντ. Μώρογλου, Ι. Νικητόπουλος, Σ. Ζαφείρης, Π. Σιδέρης, Α. Γούλιαρης, Στρ. Λουπατατζής και Τ. Πετρούλιας.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.