Καρναβάλι Δήμου Σαρωνικού 2016, στα Καλύβια

afisa karnavaliouΚαρναβάλι Δήμου Σαρωνικού για δεύτερη χρονιά. Μετά την αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου στην πρώτη προσπάθεια του Δήμου Σαρωνικού να διοργανώσει ενιαίο καρναβάλι, το 2015 στη Σαρωνίδα, το Καρναβάλι Σαρωνικού έρχεται φέτος, στα Καλύβια. Η νέα δημοτική αρχή εγκαινίασε το 2015 το ενιαίο καρναβάλι Δήμου Σαρωνικού, το οποίο κάθε χρόνο θα φιλοξενείται σε μια διαφορετική Δημοτική Ενότητα. Η αρχή έγινε στη Σαρωνίδα και φέτος τη σκυτάλη πήραν τα Καλύβια, όπου οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, προκειμένου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να διασκεδάσουν και να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα.

Φέτος, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου 2016, στα Καλύβια, συνδυάζοντας το παραδοσιακό και το σύγχρονο στοιχείο. Ο Δήμος Σαρωνικού και το Νομικό Πρόσωπο «Αριστόδικος» έχουν επιμεληθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, με διαδραστικές δραστηριότητες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, εκπλήξεις και πάνω απ’ όλα πολύ κέφι.

Ξεκινώντας από το Σάββατο, 5 Μαρτίου στις 11:00 στην Κεντρική Πλατεία των Καλυβίων οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με φουσκωτά, face painting και ανιματέρ. Επιπλέον, το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων θα παρουσιάσει χορούς και δρώμενα της αποκριάς, ενώ δε θα λείψει και το καθιερωμένο γαϊτανάκι.

Το απόγευμα του Σαββάτου 5/3 στις 18:00 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου στα Καλύβια μια ειδική εκδήλωση με μουσική και χορό από όλη τη Μεσόγειο. Τα Καλύβια υποδέχονται τις αδελφοποιημένες πόλεις της Μέσα Γειτονιάς από την Κύπρο, τη Villa Castelli και το Crispiano από την Ιταλία και πλημμυρίζουν το αμφιθέατρο με ήχους, χρώματα και εικόνες της Μεσογείου και της κοινής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Την Κυριακή της Απόκρεω, 6 Μαρτίου στις 11:00 η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση ξεκινά από την Λεωφόρο Ρήγα Φεραίου, κατακλύζει με κέφι, χαρά, φαντασία, πολύχρωμα κοστούμια και ανεξάντλητα χαμόγελα τους θεατές και καταλήγει στο Δημαρχείο Καλυβίων. Την παρέλαση απαρτίζουν μαθητές των Σχολείων του Δήμου, γονείς και δάσκαλοι, Σύλλογοι και φορείς, ενώ, για πρώτη, φορά ο Δήμος φιλοξενεί και άρματα.  

Στις 13:00 μπροστά στο Δημαρχείο στήνεται το μεγάλο πάρτυ λήξης, στο οποίο είστε προσκεκλημένοι όλοι. Οι μαθητές του Α΄ Γυμνάσιου Καλυβίων παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη μουσικοχορευτική παράσταση. Αμέσως μετά Dj αναλαμβάνει να απογειώσει τη διασκέδαση και να μας παρασύρει σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.