Ημερίδα ΠΕΔΑ – Περ. Αττικής για τα προβλήματα των Δήμων της Αν. Αττικής

Η καταγραφή των προβλημάτων, αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξης των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, ήταν το κύριο αντικείμενο της σημερινής συνάντησης – ημερίδας, που διοργάνωσαν στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, η Π.Ε.Δ.Α. και η Περιφέρεια Αττικής.

Στην ημερίδα συμμετείχαν, ως διοργανωτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Αχαρνών Ιωάννης Κασσαβός, ως οικοδεσπότης ο Δήμαρχος Μαρκόπουλου Σωτήρης Μεθενίτης, καθώς επίσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και οι Δήμαρχοι Ανατολικής Αττικής, Σαρωνικού Γεώργιος Σωφρόνης, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης,  Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης, Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος, Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, .

Τοποθετήσεις έγιναν και από τον Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ευάγγελο Καπετάνιο (εκπροσωπώντας τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Βούτση).

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο Βουλευτής Αττικής με «Το Ποτάμι» Γιώργος Μαυρωτάς, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία, Ιωάννα Τσούπρα, καθώς και αιρετοί και στελέχη από Δήμους της Αττικής.

Στην παρέμβαση του ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Ηρακλής Γκότσης τόνισε μεταξύ άλλων πως «στόχος δεν είναι να κάνουμε απλά μια καταγραφή των προβλημάτων, αλλά να γίνει η απαρχή μιας ουσιαστικής προσπάθειας ενίσχυσης των Δήμων της Ανατολικής Αττικής

Από την πλευρά των Δημάρχων της περιοχής τονίστηκε με έμφαση και σχεδόν απ’ όλους, το θέμα των χρήσεων γης και των σχετικών παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια. Πολλοί Δήμαρχοι τάχθηκαν υπέρ των διαδημοτικών συνεργασιών σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη χρήση του σχετικού εξοπλισμού κ.α.  Ως ένα από τα ζητήματα πρώτης γραμμής χαρακτηρίστηκε το θέμα των υποδομών και της αποχέτευσης από όλους τους Δημάρχους που συμμετείχαν στην ημερίδα. Μεταξύ άλλων, υπήρξε προβληματισμός για την υλοποίηση και παράδοση έργων, τα οποία καθυστερούν εξαιτίας έλλειψης σχετικής χρηματοδότησης και ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας μέσω του ΕΣΠΑ. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, έδωσε έμφαση στην εφαρμογή του μοντέλου που θα δίνει έμφαση στη διαλογή στην πηγή και θα είναι συντονισμένο στην κατεύθυνση της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.