Ζητούμενο ακόμη η οριοθέτηση των οικισμών της Λαυρεωτικής

ενημερωτική συνάντηση για οριοθέτηση οικισμών

Ενημερωτική συνάντηση για το νέο δασικό νομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε ο στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας, μετά από πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών Οικιστικών – Εξωραϊστικών Συλλόγων Κερατέας.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά στην οριοθέτηση των οικισμών αλλά και την ανάρτηση των δασικών χαρτών, προβλήματα που ταλανίζουν για πολλά χρόνια την Κερατέα και τον Δήμο Λαυρεωτικής γενικότερα.Στις τοποθετήσεις τους τόσο ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, όσο και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Κώστας Λεβαντής και Σταύρος Ιατρού, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Ρόζης αναφέρθηκαν στην πολυπλοκότητα του όλου θέματος εστιάζοντας στα προβλήματα που επιφέρει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.
Στη σύντομη ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου επισήμανε ότι το πρόβλημα της οριοθέτησης των οικισμών δεν αφορά μόνο τη Λαυρεωτική αλλά και όλη την Ανατολική Αττική και θα πρέπει να εξεταστεί ποιος είναι ο λόγος που ενώ έχουν ολοκληρωθεί σε πολλές περιπτώσεις οι δασικοί χάρτες, εντούτοις ποτέ δεν αναρτήθηκα ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία της οριοθέτησης των οικισμών.
«Ένα επιπλέον πρόβλημα για τη Λαυρεωτική είναι η επιλεκτική ισχύς και εφαρμογή της 1151/1872 απόφασης του Εφετείου Αθηνών που καθορίζει ως δημόσιες εκτάσεις όλες τις εκτάσεις που σήμερα αποτελούν τους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην αναγνώριση των ιδιοκτησιών» πρόσθεσε ο κ. Φιλίππου.
Για όλα τα παραπάνω, μετά και από σχετική απόφαση που αναμένεται να ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής, θα επιδιωχθούν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια τους κατοίκους της περιοχής.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.