Ετήσιος απολογισμός της Δημοτικής αρχής Σαρωνικού

Τον ετήσιο απολογισμό της Δημοτικής Αρχής Σαρωνικού, με την συμπλήρωση ενός χρόνου θητείας, παρουσίασε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, την Κυριακή 29/11/2015 στο ξενοδοχείο Plaza Resort στην Ανάβυσσο. Στην εκδήλωση – απολογισμό, παρουσιάστηκαν όλα τα έργα, οι δράσεις που υλοποιήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Νοέμβριο του 2015. Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης μίλησε αναλυτικά και με λεπτομέρειες για όλα όσα έχουν γίνει, για όσα έχουν ξεκινήσει και ακολουθούν τροχιά υλοποίησης, ενώ εξέφρασε και την εν μέρει απογοήτευσή του, καθώς οι στόχοι ήταν μεγαλύτεροι αλλά οι αστάθμητοι οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες αποτέλεσαν τροχοπέδη.Δείτε το VIDEO

DSCN4278DSCN4283DSCN4285DSCN4296Ιδιαίτερα τόνισε ο Δήμαρχος, κ. Σωφρόνης το βαθμό ανταπόκρισης και ανθρωπιάς των συμπολιτών μας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτό το δύσκολο ταξίδι, με άγνωστο προορισμό δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε συνοδοιπόρους όλους εσάς, όλους εσάς που ανταποκρίνεστε σε κάθε αίτημα για εθελοντική προσφορά, σε κάθε έκκληση για βοήθεια, σε όλους εσάς που παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες δε χάνεται την ανθρωπιά σας, δε σταματάτε λεπτό να πράττετε για το κοινό συμφέρον».

Στη συνέχεια, αναλύθηκε η στρατηγική που ακολουθήθηκε, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον άνθρωπο και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας, η δωρεάν διανομή προϊόντων, η εφαρμογή κοινωνικού τιμολογίου είναι μερικές από τις ενέργειες για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συνδημοτών μας.

Ο Δήμος Σαρωνικού πραγματοποίησε σειρά δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, με στόχο την προαγωγή υγείας και την πρόληψη σοβαρών νοσημάτων. Μαθητές, ενήλικες και ηλικιωμένοι χαίρουν ισότιμης προσοχής, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ηλικιακής κατηγορίας και προσαρμόζοντας τις υλοποιούμενες ενέργειες. Έτσι ιδρύθηκαν 2 νέα ΚΑΠΗ στη Σαρωνίδα και τον Κουβαρά, διευρύνθηκε το ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ Αναβύσσου μέχρι το απόγευμα, ώστε μαζί και με το ΚΕΠ Καλυβίων να εξυπηρετούν το δυνατόν περισσότερους κατοίκους.

Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στον τομέα των υποδομών. Έχει ξεκινήσει ήδη η κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κουβαρά, έργου προϋπολογισμού 2εκ. ευρώ, το οποίο κινδύνευε να απενταχθεί εξαιτίας αέναων δικαστικών διαμαχών και γραφειοκρατικών προβλημάτων. Με συντονισμένες προσπάθειες και επιμονή επετεύχθη η έναρξη του έργου. Στο Ο.Τ. 140 του ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Καλυβίων έχει ξεκινήσει η διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου, προϋπολογισμός 97.900€, κατασκευάζεται γήπεδο Basket , πλατεία και παιδική χαρά. Με αρκετά γρήγορους ρυθμούς προχωρά και το αντιπλημμυρικό έργο της Αναβύσσου. Η ακριβής φάση των σχεδίων πόλεως, η ολοκλήρωση των οποίων είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του Δήμου, παρουσιάστηκε επίσης αναλυτικά. Το έργο βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του Αλιευτικού Καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας, ξεκινά εντός των ημερών, μετά την τροποποίηση της αρχικής μελέτης και τη σύμφωνη γνώμη της Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων να ξεκινήσουν οι εργασίες στο ανατολικό τμήμα του λιμένα.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, δωρεάν μαθήματα θεατρικής αγωγής για παιδιά και ενήλικες, εκμάθηση μουσικών οργάνων και παραδοσιακών χορών αλλά και δράσεις της βιβλιοθήκης σε όλες τις δημοτικές ενότητες, προσφέρουν διεξόδους και δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης και καλλιέργειας ιδιαίτερων ταλέντων σε όλους. Ενίσχυση των αθλητικών σωματείων και συντήρηση των αθλητικών υποδομών καθώς κι εκείνων των σχολικών κτιρίων, των βρεφονηπιακών σταθμών και των προαύλιων χώρων αποτελούν επίσης μέρος των όσων έγιναν την περίοδο 2014-2015.

«Μέσα στον πρώτο αυτό χρόνο, καταφέραμε να επιτύχουμε το 30% περίπου του πενταετούς προγράμματος, που σας είχαμε παρουσιάσει προεκλογικά. Συνολικά έχουμε δρομολογήσει το 50% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Σε όλη αυτή την προσπάθεια, στις επιτυχίες, στις δυσκολίες, στις χαρές είμαστε όλοι μαζί. Είστε εσείς οι κάτοικοι και οι δημότες Σαρωνικού και όλοι εμείς, τους οποίους επιλέξατε να σας εκπροσωπήσουμε», τόνισε κλείνοντας τον απολογισμό ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, ο Βουλευτής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου, όλοι οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, οι Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σαρωνικού, εκπρόσωποι Συλλόγων του Δήμου και φυσικά πλήθος δημοτών.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.