Επιτροπή για κεραίες κινητής υπό την εποπτεία… Νίκου Καρανίκα

Κεραία κινητής τηλεφωνίαςΜπορεί οι διοικήσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να μην το πίστευαν στην αρχή, αλλά πράγματι το Μέγαρο Μαξίμου έχει ορίσει τον κ. Νίκο Καρανίκα, σύμβουλο του πρωθυπουργού, ως τον άνθρωπο που θα εποπτεύει από πλευράς πρωθυπουργικού γραφείου τη διυπουργική επιτροπή που εξετάζει το θέμα της ισχύος των κεραιών κ.λπ.

Ο κ. Καρανίκας πάει μάλιστα στις συνεδριάσεις της επιτροπής μέσω της οποίας ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης επιθυμεί να βάλει πιο αυστηρά όρια στις εκπομπές των κεραιών κινητής, όπως είχε εξαγγείλει και στη Βουλή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ακούει προσεκτικά τις παρατηρήσεις, αν και δεν απέφυγε σχόλια γενικού τύπου όπως «εσείς οι εταιρείες πρέπει να γυρνάτε ένα κομμάτι των εσόδων σας στην κοινωνία» κ.λπ. 

Οι διοικήσεις των εταιρειών προσπαθούν εδώ και χρόνια να πείσουν τις ελληνικές κυβερνήσεις πως απαιτείται ένα πιο σαφές πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας των κεραιών, ώστε να μη βρίσκονται στο έλεος διαφόρων “επιτροπών”, τα μέλη των οποίων θέλουν να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα αλλά χωρίς κεραίες, αλλά και δημάρχων που ζητούν ανταλλάγματα για να εγκρίνουν τη χωροθέτηση κεραιών εντός των ορίων τους.

Ενα από τα επιχειρήματα των εταιρειών είναι πως αν ξηλωθούν και άλλες κεραίες, χωρίς να αδειοδοτούνται οι προσθήκες για τα δίκτυα νέας γενιάς, τότε οι χρήστες είτε δεν θα έχουν δίκτυο, είτε θα υφίστανται μεγαλύτερη ακτινοβολία από τα κινητά τους, που θα προσπαθούν να βρουν το δίκτυο.

Το ίδιο θα συμβεί αν χαμηλώσει και η ένταση των κεραιών, λένε πάντα οι εκπρόσωποι των εταιρειών. Οι ίδιοι επισημαίνουν πως η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Ε.Ε. με βάση την αυστηρότητα των όρων λειτουργίας/αδειοδότησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: euro2day.gr


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.