Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Β’ Αθήνας, Γιώργου Αμυρά, σχετικά με τα αποτεφρωτήρια.

Ιδιαίτερα επίκαιρη και για τον Σαρωνικό είναι η ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς, σχετικά με την  καύση των νεκρών, που ολοένα επιλέγεται από περισσότερες οικογένειες νεκρών και στη χώρα μας.

Κάθε χρόνο 4.000 σοροί μεταφέρονται από την Ελλάδα στη Βουλγαρία για αποτέφρωση με τεράστιο συναισθηματικό και οικονομικό κόστος για τις οικογένειες.

Η αποτέφρωση των νεκρών απαλλάσσει τις οικογένειες των νεκρών, τόσο από την υποχρεωτική εκταφή της σορού, όσο και από τα αρνητικά συναισθήματα της θέας των οστών ή της ατελούς αποσύνθεσης της σορού. Επιπλέον, αποφεύγονται τα έξοδα κατασκευής-συντήρησης τάφου, ενώ παράλληλα σταματά άμεσα η περιβαλλοντική επιβάρυνση (γης και υδροφόρου ορίζοντα) των νεκροταφείων, τα περισσότερα των οποίων είναι κορεσμένα και εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων.

Στην Ελλάδα του 2017, για όποιον επιθυμεί αποτέφρωση, αποτελεί μοναδική επιλογή η αποστολή της σορού σε γείτονες χώρες στο εξωτερικό.

Ο βουλευτής Β΄ Αθήνας με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών, ζητά να μάθει ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για αποτεφρωτήρια και αν θα επιτρέψει τη δημιουργία ιδιωτικών αποτεφρωτηρίων, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, ο κ. Αμυράς ρωτά σε ποιο σημείο βρίσκεται ο διάλογος της ελληνικής πολιτείας με την Εκκλησία σχετικά με την αποτέφρωση, ώστε να προσφέρεται εξόδιος ακολουθία σε αυτούς που την επιλέγουν.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.