Επίθεση της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην Ρένα Δούρου για την εκχώρηση σε ιδιώτες της διαχείρισης των απορριμμάτων

poe-otaΣε κόντρα χωρίς όρια έχει εξελιχθεί η κόντρα μεταξύ των άλλοτε “συμμάχων” (λυκοφιλία θα την λέγαμε εμείς), για την εκχώρηση σε ιδιώτες της διαχείρισης των απορριμμάτων, που επιχειρεί μετά την νέα θεαματική κωλοτούμπα της,  η Περιφερειάρχης κα Ρένα Δούρου. Οι “νταβατζήδες” των απορριμμάτων συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ, με ανακοίνωσή τους επιτίθενται στην Δούρου και στην εφημερίδα Αυγή.

Στο στόχαστρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, για υβριστική συμπεριφορά και ο άλλοτε σύμμαχός της Ιατρού, που ασκείται στην γυμναστική δαπέδου εκτελώντας κατ΄ εντολή της Δούρου άπειρες πολιτικές κωλοτούμπες. 

«Προβοκατόρικο», «παραπλανητικό» και «κομματικά καθοδηγούμενο» χαρακτηρίζει το χθεσινό (25-8-2016) δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγής», με ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωση της, «στο πλαίσιο της κομματικής προπαγάνδας προσπαθεί να ταυτίσει την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και την Κ.Ε.Δ.Ε. σε μια πολιτικού τύπου επικοινωνιακή μεθόδευση που μας αφήνει παγερά αδιάφορους, μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί τα έργα και τις ημέρες (εκχώρηση σε ιδιώτες) της κυρίας Ρένας Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων». Μάλιστα η ΠΟΕ – ΟΤΑ, συνόδευσε την ανακοίνωση της, με το προεκλογικό σποτ της κ. Δούρου το 2014, σχετικά με τις θέσεις της, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, προκειμένου να την κατηγορήσει ότι τις «αθέτησε».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ σε διμέτωπη επίθεση εναντίον της εφημερίδας «Αυγή» και της Ρένας Δούρου, αναφέρει:

«Είμαστε άλλωστε συνηθισμένοι μιας και οι προηγούμενοι (προσωρινοί πάντα) κάτοχοι της εξουσίας, εφάρμοζαν ακριβώς τις ίδιες τακτικές διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Τότε για κάποια «κομματικά φερέφωνα» ήμασταν δήθεν τα δεκανίκια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σήμερα γίναμε ξαφνικά «συνοδοιπόροι» της Κ.Ε.Δ.Ε.

Αν έχει κάτι κατακτήσει διαχρονικά η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι πως πολλοί προσπάθησαν αλλά κανείς δεν κατάφερε να «καθοδηγήσει», να «χρησιμοποιήσει», να «κατευθύνει», να «ποδηγετήσει» τους αγώνες της. Ούτε οι πρώην, ούτε οι νυν. Εγγυόμαστε πώς δεν πρόκειται να συμβεί ούτε στο μέλλον.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει σταθερές, διαχρονικές θέσεις για την Διαχείριση των Απορριμμάτων τις οποίες με αγώνες οι εργαζόμενοι υπερασπίστηκαν.

Ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Διαχείρισης των Απορριμμάτων τον οποίο θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή του κλάδου, από την οποία δεν μετακινηθήκαμε σπιθαμή!!! Μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι αυτοί που σήμερα στο πλαίσιο της δικής τους συστημικής διαχείρισης εξουσίας, ήταν στο πλευρό της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., όταν το 2010 ο τότε Πρόεδρος του τότε Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. κ. Νίκος Χιωτάκης επιχείρησε να κάνει ακριβώς το ίδιο. Να μεταφέρει τις αρμοδιότητες στην τότε Αποκεντρωμένη Διοίκηση με γνωστή σε όλους τις δυναμικές αντιδράσεις των εργαζομένων και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ήταν για τους δικούς τους λόγους στο πλευρό της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όταν με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις παρενέβαινε και διέλυε τα Περιφερειακά Συμβούλια υπερασπιζόμενη τις ίδιες θέσεις, τις ίδιες αρχές που υπερασπίζεται και σήμερα.

Δεν θα απολογηθεί σε κανέναν η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αν οι κατά καιρούς «υπερασπιστές των εργολαβικών συμφερόντων» και «οι υπερασπιστές του Δημοσίου συμφέροντος» ο καθένας για τους δικούς τους λόγους σήμερα αλλάζουν θέσεις και στρατόπεδα.

Δεν θα γίνει απολογητής κανενός η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ούτε για τις διαχρονικές ευθύνες των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κ.Ε.Δ.Ε. και των Π.Ε.Δ. που δεν υπερασπίστηκαν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών.

Δεν θα γίνει απολογητής κανενός, σε όποιο στρατόπεδο και αν βρέθηκαν, που το προηγούμενο χρονικό διάστημα ανέχτηκαν, ολιγώρησαν, εξυπηρέτησαν, υποστήριξαν ή υποβάθμισαν σιωπώντας, διασπώντας το κοινό, αρραγές μέτωπο ενάντια στα όποια εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα εποφθαλμιούν το ξεπούλημα των σκουπιδιών…

Εάν σήμερα στηρίζουν και αποδέχονται τις διαχρονικές θέσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν θα απολογηθούμε για αυτό.

Δεν θα γίνει φυσικά απολογητής ούτε της κας Ρένας Δούρου που παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις υπέγραψε την επέκταση της σύμβασης του Ε.Μ.Α.Κ. στον ίδιο ανάδοχο, ανάθεσε την σύμβαση υποστηρικτικών λειτουργιών διάστρωσης και χωματοκάλυψης επίσης στον ίδιο, παραχώρησε την λειτουργία του Αποτεφρωτήρα σε ιδιώτη, ανέθεσε την συντήρηση και λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων σε ιδιώτη, ανέθεσε την συντήρηση του κινητού και σταθερού εξοπλισμού του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Σχιστού σε ιδιώτη, ενώ για τα μηχανήματα-προωθητήρες που παραμένουν σταθερά για μήνες ακίνητα λόγω βλαβών δεν κάνει απολύτως τίποτα.

Επισυνάπτουμε ενδεικτικά και μόνο για όσους θέλουν να φρεσκάρουν την μνήμη τους τα όσα έλεγε στο προεκλογικό της σποτ….. για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων η κα Ρένα Δούρου για να καταλάβουν ποιοι έκαναν «στροφή 180ο» και ποιοι με συνέπεια και αξιοπιστία στηρίζουν με όλες τις δυνάμεις το Δημόσιο συμφέρον στην Διαχείριση των Απορριμμάτων!!!

Και τους λέμε «ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΑ… ΕΜΕΙΣ ΜΥΡΙΩΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!!!
Προειδοποιούμε πως η χθεσινή κινηματική παρέμβαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Σ.Δ.Ν.Α. ήταν μόνο η αρχή αν δεν γίνει ΑΜΕΣΑ η ανάκληση της απόφασης και… ο νοών νοείτω!!!

Και φυσικά δεν μας πτοεί στο ελάχιστο η συνήθης τακτική αποπροσανατολισμού που τελικά δυστυχώς δικαιώνει όσους πιστεύουν πως «… όλοι ίδιοι είναι…» , εκείνων που επινοούν και στήνουν σκηνικά έντασης για να μην μιλήσουν… για την ταμπακιέρα.

Το μόνο φραστικό επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν η Αντιπρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Ν.Α. κα Αφροδίτη Μπιζά υπονομευτικά και προβοκατόρικα εν είδη ανακριτικού υπαλλήλου ζήτησε… τα στοιχεία του Προέδρου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ο οποίος άφησε στο τραπέζι της συνεδρίασης την Αστυνομική του Ταυτότητα για να του την πετάξει με αυθάδεια η κα Αντιπρόεδρος!!! Άλλωστε… έχουμε βρεθεί πολλές φορές για να μην μας γνωρίζουν κάποιοι…!!! Παραβλέποντας την υβριστική και προκλητική συμπεριφορά του Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. κ. Σταύρου Ιατρού”.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.