Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες στην περιοχή των Μεσογείων

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εγκληματική ομάδα… τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.

Συνελήφθησαν στις 27-12-2014 το μεσημέρι, στην περιοχή του Κορωπίου, τέσσερα (4) άτομα, τρεις (3) ημεδαποί (ΡΟΜΑ), ηλικίας 17, 25 και 36 ετών και ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας (ΡΟΜΑ), οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν εισέλθει σε οικία ημεδαπού και είχαν αφαιρέσει ηλεκτρονικές συσκευές.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, μαζί με άλλους άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει από τον Ιούνιο του 2014, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας κινούμενα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εντόπιζαν οικίες και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν πόρτες εισόδου και μπαλκονόπορτες, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα. Επίσης, στην περίπτωση παρουσίας ενοίκου, τα μέλη της σπείρας με την απειλή μαχαιριού τον λήστευαν.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει μία (1) ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και δεκατέσσερις (14) κλοπές από οικίες στα Καλύβια, το Κορωπί και το Μαρκόπουλο.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων (ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων κ.α.) και κινητών, διαρρηκτικά εργαλεία, ένα (1) τσεκούρι, ένα (1) πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και δύο (2) σουγιάδες.

Ο 38χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, οπλοκατοχή και σωματικές βλάβες και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ενώ ο 25χρονος είχε αποφυλακισθεί στις 21-3-2014 από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, όπου εξέτισε ποινή φυλάκισης για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.