Ενάρξεις προγραμμάτων του έργου «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29 – 64 ετών σε κλάδους αιχμής» από το EUROLEARNING ΚΔΜΒ 2 Αναβύσσου

Το EUROLEARNING ΚΔΜΒ 2  Πρότυπο  Πιστοποιημένο Κέντρο Εκπαίδευσης και Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ,με έδρα στον Δήμο Σαρωνικού σας ενημερώνει για τις παρακάτω δράσεις

  • Ενάρξεις προγραμμάτων του έργου «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29 – 64 ετών σε κλάδους αιχμής».
  1. Έναρξη 23-06-2017 δυο τμημάτων κατάρτισης με τίτλο  «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (MERCHANDISER)» και
  2. ‘Εναρξη 26-06-2017 δύο τμημάτων με τίτλο «ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ»

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν θεωρητική Κατάρτιση 120 ωρών και Πιστοποίηση γνώσεων στον κλάδο του Εμπορίου και στον κλάδο του Τουρισμού  η οποία θα διενεργηθεί στις 24/07/2017 και 25/07/2017.

Μετά το πέρας της θεωρητικής κατάρτισης και πιστοποίησης οι άνεργοι θα προωθηθούν σε αντίστοιχες επιχειρήσεις για την 5μηνη επιδοτούμενη απασχόληση τους – πρακτική.

  • Υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης Κοινωφελούς Εργασίας επί της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 100 ώρες χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών ΤΠΕ και 20 ώρες «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Το πρόγραμμα αφορά πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής αναγνωρισμένο από ΑΣΕΠ.

  • Νέα τμήματα εντός του Ιουλίου ΕΦΕΤ για το προσωπικό των καταστημάτων Εστίασης και Υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος Οκτωβρίου θα υποβληθούν σε προγραμματισμένες εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΦΕΤ 150 άτομα.

  • Στις 17/6/2017 διενεργήθηκαν οι εξετάσεις του τμήματος Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας (Security) και αναμένουμε τα αποτελέσματα.

Οι εκπαιδευόμενοι με την απόκτηση της πιστοποίησης προωθούνται από τον φορέα μας για άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας

Παράλληλα γίνονται δεκτές αιτήσεις για νέα τμήματα προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποίησης Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας (Security) σε συνεργασία με το ΚΕ.ΜΕ.Α.(Κέντρο Μελετών Ασφάλειας) το οποίο εποπτεύεται από το Κέντρο Προστασίας του Πολίτη.

  • Ολοκληρώθηκε η κατάρτιση τμήματος Τεχνικών Ασφαλείας , απαραίτητη προϋπόθεση για εργοδότες και εργαζομένους μικρομεσαίων επιχειρήσεων, απαιτητό από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Διεύθυνση Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για νέα τμήματα.

  • Αναμένεται η προκήρυξη για τον νέο κύκλο προγραμμάτων ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ 2017, για εργαζόμενους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση των προγραμμάτων επιδοτούμενης κατάρτισης ΛΑΕΚ – ΟΑΕΔ 2016 με την συμμετοχή 157 εργαζομένων και 40 επιχειρήσεων σε συνεργασία με Συλλογικούς Φορείς Εκπροσώπησης Εργοδοτών.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.