Εθελοντικός Καθαρισμός της παραλίας του Αγ. Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη

2Μικροί και μεγάλοι εθελοντές, ένωσαν τις δυνάμεις τους το Σάββατο, 10/10/2015 και με «ασπίδα» την αγάπη μας για το Περιβάλλον, σταμάτησαν το «κύμα των σκουπιδιών», λαμβάνοντας μέρος στον Εθελοντικό Καθαρισμό της παραλίας του Αγ. Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη, στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου Μαρκοπούλου στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2015, που συντονίζει η HELMEPA, για 24η συνεχή χρονιά στην χώρα μας.

1Στην εθελοντική δράση καθαρισμού, συμμετείχαν μέλη από την «Συντροφιά των Μεσογείων», φοιτητές από το «Harding University», μέλη από τον Όμιλο Καλαθοσφαίρισης Μεσογείων (Ο.ΚΑ.Μ.), καθώς επίσης και απλοί πολίτες, που θέλησαν να «βάλουν ένα χεράκι», στη συλλογική αυτή προσπάθεια!

Μετά το πέρας της συλλογής απορριμμάτων, έγινε καταγραφή τους, ανά είδος και συμπληρώθηκε η σχετική φόρμα στατιστικών στοιχείων. Επτά μαύρες σακούλες με απορρίμματα και δεκατέσσερις (14) μπλε σακούλες με ανακυκλώσιμα υλικά συνελέχθησαν συνολικά, ενώ «πρωταγωνιστές» σε ποσότητα, αναδείχθηκαν τα αποτσίγαρα. Συσκευασίες τροφίμων, πώματα μπουκαλιών, καλαμάκια, μπουκάλια, κονσέρβες, πλαστικές σακούλες, γκαζάκια, παιχνίδια, μέχρι και κόκαλα ζώων, βρήκαν οι εθελοντές κατά τη διάρκεια της συλλογής.

Για την πραγματοποίηση της δράσης, ο Δήμος Μαρκοπούλου διέθεσε σακούλες δύο ειδών, για ανακυκλώσιμα και μη, γάντια, όπως επίσης και τα απαραίτητα Απορριμματοφόρα και Φορτηγάκια για την αποκομιδή των συλλεχθέντων απορριμμάτων, ενώ η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας, κα Μαρία Κιμπιζή, ήταν παρούσα στη δράση καθαρισμού, συμμετέχοντας μάλιστα και η ίδια.

Την αυλαία της δράσης έκλεισε μελωδικά το συγκρότημα «SOUTHERN CROSS», από το Jacksonville της Φλόριντα, σε bluegrass – country ρυθμούς, πάνω στην παραλία του Αγ. Σπυρίδωνα, ενώ και τα ίδια τα μέλη της μπάντας, έλαβαν ενεργά μέρος στην εθελοντική δράση καθαρισμού, πριν από τη συναυλία τους.

Θερμά ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνδρομή του, τον κο Μιχάλη Λιτσικάκη, επικεφαλής της ομάδας εθελοντών «Συντροφιά των Μεσογείων», ο οποίος συντόνισε και τους εθελοντές – μουσικούς της μπάντας από τη Φλόριντα και πέρασε πολύ όμορφα και αισιόδοξα μηνύματα στον κόσμο, προτρέποντάς τον να απολαύσει τη μουσική και να αφήσει πίσω κάθε μίζερη σκέψη, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Μαρκοπούλου.

Αξίζει λοιπόν ένα μεγάλο «Μπράβο» σε όλους τους εθελοντές, καθώς όλοι μαζί, καταφέραμε να συνδυάσουμε τον «Πολιτισμό» των καθαρών Ακτών και του Περιβάλλοντος, για την διατήρηση της αλυσίδας της ζωής, με τον «Πολιτισμό» της Τέχνης και της Μουσικής!

Όλοι μαζί οφείλουμε να προστατεύσουμε το Περιβάλλον που μας «φιλοξενεί», για να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.