Εθελοντικός καθαρισμός ακτών και βυθού Αγίας Μαρίνας την Κυριακή 25/10/2015

ΕθελοντικόςΚαθαρισμός2015ΑγίαΜαρίναΑΣ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ  ΤΟ ΚΥΜΑ  ΤΩΝ  ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Αξιότιμοι κυρίες/κύριοι,

Ο σύλλογός μας διοργανώνει και φέτος εθελοντική δράση συμμετέχοντας στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών (Ιnternational Coastal Cleanup – ICC), μια πρωτοβουλία του παγκόσμιου περιβαλλοντικού οργανισμού Ocean Conservancy (www.oceanconservancy.org), σε συνεργασία με την HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, www.helmepa.gr) στα πλαίσια του «Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον».

Σε αυτή την παγκόσμια εκστρατεία που ξεκίνησε από μία απλή κάτοικο της Καλιφόρνιας πριν 30 χρόνια, συμμετέχουν πλέον πάνω από 10 εκατομμύρια εθελοντές σε 155 χώρες, θέλουμε να βάλουμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι. Θα καθαρίσουμε τις ακτές της περιοχής μας ελπίζοντας ότι θα ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο τους συμπολίτες μας αλλά κυρίως για να εκφράσουμε το σεβασμό μας στο θαλάσσιο περιβάλλον για όλα όσα μας προσφέρει.
Μικροί και μεγάλοι, θα φέρουμε τις τσουγκράνες και τα εργαλεία μας, θα φορέσουμε τα γάντια μας, θα πάρουμε τις σακούλες μας και θα φροντίσουμε να μην καταλήξουν στη θάλασσα όλα εκείνα τα απορρίμματα που έμειναν από τις καλοκαιρινές δραστηριότητες. Ότι μαζέψουμε θα το καταγράψουμε, θα διαχωρίσουμε τα ανακυκλώσιμα από τα απορρίμματα και στο τέλος θα τα ζυγίσουμε για να δούμε κιόλας εάν τα πράγματα φέτος είναι καλύτερα ή χειρότερα από τις προηγούμενες χρονιές.
Οι μεγαλύτεροι «εχθροί» μας θα είναι τα αποτσίγαρα που είναι με διαφορά πρώτα στον κατάλογο με τα πολυπληθέστερα απορρίμματα στην Ελλάδα. Θα εστιάσουμε επίσης στα μικρά κομμάτια πλαστικού, φελιζόλ και γυαλιού τα οποία δυστυχώς αποτελούν το 30% περίπου των απορριμμάτων στις ακτές μας, πράγμα που ανησυχεί αρκετά τους ειδικούς. Κι αυτό γιατί ειδικά η διάσπαση των πλαστικών σε μικρότερα κομμάτια, λόγω των χημικών ουσιών που περιέχουν, αποτελούν πηγή κινδύνου για θαλάσσιους οργανισμούς αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο αφού εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα και βιοσυσσωρεύονται.
Με καλή παρέα και ομαδική δουλειά είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσουμε κανένα σκουπίδι στο διάβα μας, είτε μικρό είτε μεγάλο, ψάχνοντας να βρούμε και να ανακηρύξουμε εκείνο που θα είναι το πιο «παράξενο» αντικείμενο και αταίριαστο με το περιβάλλον.
Στη δράση μας που φέτος έχει τίτλο «ας σταματήσουμε το κύμα των σκουπιδιών», θα συνεισφέρουν επίσης ο Δήμος Λαυρεωτικής, το Λιμεναρχείο Λαυρίου, ομάδες αυτοδυτών για τον καθαρισμό του βυθού, καθώς και φορείς της περιοχής μας.

Στα παιδιά μέχρι 18 ετών θα απονεμηθούν Αναμνηστικά Διπλώματα της HELMEPA ως έπαινοι για την εθελοντική συνεισφορά τους αμέσως μόλις τελειώσει ο εθελοντικός καθαρισμός.

Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 10:00 μπροστά στην παραλία Αγίας Μαρίνας Θορικού, στο βόλεϋ, δίπλα στην ταβέρνα Ντελένια.

Για περισσότερη ενημέρωση και αλληλεπίδραση μαζί μας, μπορείτε να γίνεται «φίλοι» μας εδώ: https://www.facebook.com/pages/ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΑΓΙΑΣ-ΜΑΡΙΝΑΣ-ΚΕΡΑΤΕΑΣ/183947041678618

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Η Γραμματέας
Μανιώτης Γ.
Λεμονίδου-Μπόκαρη Ε.
6944300281
6932379777
 
Αγία Μαρίνα, 18 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ. Εξερχ.: 185/18.10.2015

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.