Εγκληματική ομάδα διέπραττε διαρρήξεις – κλοπές σε περίπτερα στο Κορωπί, στη Κερατέα, στο Μαρκόπουλο και στα Καλύβια

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής,  εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από περίπτερα και ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών περιπτέρων στην περιοχή των Μεσογείων.   
Συνελήφθησαν στις 3-6-2015 το απόγευμα σε Αιγάλεω και Κολωνό, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 27, 32 και 34 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει από το Φεβρουάριο του 2015 τουλάχιστον, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε περίπτερα και ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών περιπτέρων.
Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, ενεργώντας υπό την καθοδήγηση του 27χρονου συλληφθέντα, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο στην ομάδα, αφού παραβίαζαν θύρες ή μεταλλικά ρολά ασφαλείας σε περίπτερα στην περιοχή των Μεσογείων, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και μεγάλες ποσότητες προϊόντων (τσιγάρων, ειδών καπνού, καρτών κινητής τηλεφωνίας κ.α.).
Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει δώδεκα (12) διαρρήξεις-κλοπές σε περίπτερα στις περιοχές του Κορωπίου, Κερατέας, Μαρκόπουλου και Καλυβίων.
Επιπλέον, σε μία περίπτωση, στις 29-3-2015, οι συλληφθέντες εισήλθαν σε περίπτερο ιδιοκτησίας ημεδαπού στην Ανάβυσσο Αττικής και με την άσκηση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, προϊόντα, ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του περιπτέρου.
Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ποσότητα κάνναβης βάρους -44- γραμμ., πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.
Επίσης, κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την τέλεση των παράνομων δραστηριοτήτων τους.
Σε βάρος του 32χρονου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών και διάπραξη άλλων αδικημάτων, όπως ληστεία, πρόκληση σωματικής βλάβης και αντίσταση, ενώ ο 34χρονος είχε αποφυλακισθεί στις 13-1-2015 από το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, όπου κρατείτο εκτίοντας ποινή φυλάκισης έξι (6) ετών για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.