Εγκαινιάστηκαν οι νέες σύγχρονες κτιριακές υποδομές του 4ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου!

Τις νέες σύγχρονες κτιριακές υποδομές του 4ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου, εγκαινίασε το μεσημέρι της Παρασκευής, 20 Ιανουαρίου 2017, η Δημοτική Αρχή Μαρκοπούλου, με μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα χαράς, παρουσία δεκάδων πολιτών και εκπροσώπων της Σχολικής και Εκπαιδευτικής Κοινότητας, Συλλόγων και Φορέων του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης δήλωσε για τα εγκαίνια του Νέου Κτιρίου του 4ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου: «Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που παραδίδουμε ένα ολοκαίνουργιο υπερσύγχρονο Σχολείο, ένα κόσμημα, όπως ακριβώς αξίζει στην ελπίδα αυτού του τόπου, τα παιδιά, παρέχοντας παράλληλα τη διαβεβαίωση στους Γονείς, για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες φιλοξενίας των νηπίων και στο Προσωπικό, τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες, για την άσκηση του ιδιαίτερα ευαίσθητου και σημαντικού Λειτουργήματός τους! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Τεχνικούς Συνεργάτες από την «ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.» και την «ΔΗΜ-ΕΡ Α.Ε.» και σε όσους συνέβαλαν για την ολοκλήρωση αυτού του έργου, που έρχεται να ενισχύσει σημαντικά τις σχολικές υποδομές του Δήμου μας».

Στο χαιρετισμό τους, η Διευθύντρια Α΄θμιας εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής κα Βασιλική Ξυθάλη, καθώς και η διευθύντρια του Σχολείου κα Μαρία Διαμαντή, ανάδειξαν τον καθοριστικό ρόλο του χώρου στην Εκπαίδευση των παιδιών και της άρτιας διεκπεραίωσής της, στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά τους. 

Το νέο Κτίριο 337 μ.2, επί των οδών Μαμούρη και 25ης Μαρτίου στο Μαρκόπουλο, διαθέτει δύο αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα ύπνου, κουζίνα, αποθήκη, χώρο υγιεινής νηπίων, ένα WC AμΕΑ – νηπιαγωγών και ένα μεγάλο φωτεινό πολυδύναμο χώρο.

Οι εγκαταστάσεις φιλοξενούνται σε οικόπεδο επιφάνειας 1.053 μ.2, παρέχοντας αύλειο χώρο, που περιλαμβάνει παιδική χαρά 94 μ.2, με δάπεδα και παιχνίδια νηπίων πιστοποιημένης ασφάλειας. Ιδιαίτερα δε, να επισημάνουμε την περιβαλλοντική ευαισθησία της ΔΗΜΕΡ ΑΕ, οι οποία ανέλαβε την εκτέλεση των έργων και φρόντισε για την διατήρηση των δένδρων της αυλής, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παραδίδοντας χώρους πρασίνου 421,5 μ.2

Το ολοκαίνουργιο Νηπιαγωγείο, το οποίο αναβαθμίστηκε ενεργειακά σε σχέση με την αρχική Μελέτη, με την τοποθέτηση: Αυξημένου θερμομονωτικού υλικού στα εξωτερικά τοιχώματα, στα δάπεδα και την οροφή, ενεργειακών κουφωμάτων από αλουμίνια με θερμοδιακοπή, ενεργειακών διπλών υαλοπινάκων, ηλιακού θερμοσίφωνα τριπλής ενεργείας, σύστημα αντιστάθμισης στη λειτουργία του καυστήρα, φωτοβολταϊκά panel συνολικής ισχύος 5.355 W. Mε αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα ουσιαστικής εξοικονόμησης στην κατανάλωση ενέργειας, κάτι που αποτυπώνεται και στο ενεργειακό πιστοποιητικό του κτιρίου, το οποίο είναι κατηγορίας Α+ !

Το έργο του Νέου Κτιρίου στέγασης του 4ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου είχε προϋπολογισμό 909.000 Ευρώ ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.

Να σημειωθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου, χρησιμοποιήθηκαν συνεργεία και προμηθευτές υλικών, από την περιοχή του Μαρκοπούλου, τόσο για τις εργασίες κατεδάφισης και τις χωματουργικές εργασίες, όσο και για την προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.