Διαμαρτυρία κατοίκων των Καλυβίων, για φίμωση των απόψεών τους σχετικά με την χωροθέτηση ΚΕΛ στα Καλύβια

%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b4%cf%83-%cf%83%ce%b1%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-16-11-2016Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, κάτοικοι των Καλυβίων οι οποίοι κατάγγειλαν προσπάθεια φίμωσης της άποψής τους σχετικά με την χωροθέτηση του ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων.  (Δείτε το video)

Οι διαμαρτυρόμενοι ανέφεραν, ότι ζήτησαν το αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού προκειμένου να παρουσιάσουν τις απόψεις τους και ο Δήμαρχος αρνήθηκε, με την δικαιολογία ότι το αμφιθέατρο παραχωρείται μόνο σε συλλογικότητες. Επίσης κατάγγειλαν ότι συνεργείο του Δήμου κατέβασε πανό που είχαν αναρτήσει οι συγκεκριμένοι πολίτες, προπαγανδίζοντας τις θέσεις τους για την μη χωροθέτηση του ΚΕΛ στα Καλύβια.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Τσαλικίδης, επέκρινε εντονότατα την πρακτική του Δημάρχου, υιοθετώντας την άποψη που εξέφρασε ο εκπρόσωπος των διαμαρτυρόμενων πολιτών και έφερε ως παράδειγμα την εποχή όπου ο Δήμος παραχώρησε επανειλημμένα την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας προκειμένου να οργανώσουν εκδηλώσεις, φορείς κατά της χωροθέτησης του ΚΕΛ της Γερακίνας.

Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ράπτη υιοθέτησε επίσης τις διαμαρτυρίες των πολιτών και ζήτησε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου και να αναρτηθεί η εκδήλωση στις ηλεκτρονικές ενημερώσεις του Δήμου.

Ο Δήμαρχος απαντώντας, αναφέρθηκε στον κανονισμό παραχώρησης του αμφιθεάτρου του Δήμου και τους περιορισμούς που περιέχει, υποστηρίζοντας  ότι δεν μπορούσε να υπερβεί με δική του απόφαση τον κανονισμό. Ανέφερε ότι το αμφιθέατρο παραχωρείται σε φορείς του Δήμου Σαρωνικού ατελώς και όχι σε πρόσωπα και στην προκειμένη περίπτωση η αίτηση υποβλήθηκε από ένα πρόσωπο. Στη συνέχεια είπε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει την παραχώρηση του αμφιθεάτρου, καθ΄ υπέρβαση του κανονισμού και εισηγήθηκε την θετική απόφαση.  

Σε ότι αφορά το πανό της “Κίνησης πολιτών ενάντια στην χαβούζα”, όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι πάγια εντολή προς την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου να κατεβάζει όλα τα πανό και τις αφίσες που αναρτώνται σε όλη την περιφέρεια του Δήμου. Σε ότι αφορά ένα πλακάτ που παρουσιάστηκε ως αναρτημένο σε κολόνα φωτισμού από τον Ιούλιο του 2016 και η φωτογραφία του οποίου παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος απάντησε ότι αυτό βρίσκεται στα όρια του Δήμου Μαρκοπούλου και όχι του Σαρωνικού. 

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να δοθεί το αμφιθέατρο στην ομάδα των πολιτών, προκειμένου να παρουσιάσουν τις απόψεις τους σε ημερομηνία η οποία θα καθοριστεί σύμφωνα με την διαθεσιμότητα του αμφιθεάτρου. 

Σ.Σ. Να αναφέρουμε προς ενημέρωση των αναγνωστών, ότι στην περίπτωση της Παλαιάς Φώκαιας, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων παραχωρήθηκε το 2011 στην “Πρωτοβουλία πολιτών για το ΚΕΛ Σαρωνικού”, στην οποία συμμετείχε η πλειοψηφία των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου, το οποίο ήταν αντίθετο με την χωροθέτηση του ΚΕΛ στην Γερακίνα και όχι σε απλούς δημότες. Επομένως η αίθουσα δεν παραχωρήθηκε τότε από τον Δήμο Σαρωνικού αλλά έγινε χρήση της από την Τοπική Κοινότητα. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Διαμαρτυρία κατοίκων των Καλυβίων, για φίμωση των απόψεών τους σχετικά με την χωροθέτηση ΚΕΛ στα Καλύβια”

  1. Ο/Η Πάνος λέει:

    “υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου να κατεβάζει όλα τα πανό και τις αφίσες” Δλδ όταν θα ερθω Ελλάδα, δεν θα δώ κανένα πανώ η στην καλύτερη μπορώ να το κατεβάσω εφαρμόζοντας τον νόμο ακόμα και αν είναι του Δήμου?Κοροιδευομαστε κανονικά

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.