Δημόσιος Απολογισμός Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά 2015

IMG_7257

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 στις 6 το απόγευμα, έγινε ο ετήσιος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαυρεωτικής στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου από τον Δήμαρχο   Δημήτρη Λουκά.

Τον απολογισμό τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος δημοτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου ,ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου,  οι  Δήμαρχοι  Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Βασίλης Πιστικίδης, ο πρώην Δήμαρχος Σάββας Γκέραλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Αντώνης Γάκης , ο εκπρόσωπος του Ο.Λ.Λ Δημήτρης Σμόρογλου, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, Κλήρου,  Φορέων – Συλλόγων και σύσσωμη η Δημοτική Ομάδα της πλειοψηφίας  του Δήμου Λαυρεωτικής.

IMG_7244

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς  στην ομιλία του τόνισε:

«Πριν από ενάμιση χρόνο, αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ως νέα Δημοτική Αρχή, μετά την ισχυρή λαϊκή εντολή που μας έδωσε η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας

Με τη δική σας ψήφο εμπιστοσύνης, ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης στο Δήμο Λαυρεωτικής, το οποίο στηρίζεται σε αρχέςαξίες και διαφάνεια.

Μας ζητήσατε να εφαρμόσουμε μια νέα δημοτική πολιτική, που στο επίκεντρο της θα βρίσκεται ο άνθρωπος  και η τοπική ανάπτυξη.

Μας  ζητήσατε η  νέα δημοτική πολιτική να  υπερβαίνει τα κομματικά στεγανά και τις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Μας ζητήσατε η νέα δημοτική αρχή να δίνει προτεραιότητα στον ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας, στο παιδί, στο μαθητή, στον έφηβο, στο βιοπαλαιστή, στον άνεργο, στους συνταξιούχους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Μας ζητήσατε ισότιμη μεταχείριση ώστε να μην υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, να μην υπάρχουν υποβαθμισμένες περιοχές βυθισμένες στην εγκατάλειψη.

Και καθημερινά πασχίζουμε να κάνουμε αυτά που μας ζητήσατε.

Καθημερινά πασχίζουμε να υλοποιήσουμε αυτό το συμβόλαιο που συνυπογράψαμε πριν ενάμιση χρόνο.

Μέρος αυτού του συμβολαίου είναι και ο σημερινός απολογισμός.

Αποτελεί την  έμπρακτη απόδειξη του νέου μοντέλου διοίκησης που εφαρμόζουμε. Μια διοίκηση όχι αποκομμένη και περιχαρακωμένη σε κλειστά γραφεία, αλλά σε επαφή, συνεργασία και διαρκή διάλογο με τους πολίτες.

Εμείς θέλουμε τον πολίτη της Λαυρεωτικής ενημερωμένο.

Γιατί ο ενημερωμένος πολίτης, είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Δημοτικής Αρχής.

Θέλουμε ο πολίτης να γνωρίζει, γιατί θέλουμε μέσα από την γνώση των ζητημάτων της πόλης να  ασκεί  τη γόνιμη κριτική του.

IMG_7280

Αγαπητοί συνδημότες,

Το Σεπτέμβριο του 2014 που αναλάβαμε κάναμε μια συνειδητή επιλογή να αντιμετωπίσουμε όσα βρήκαμε με τη μέθοδο: «Βρήκαμε κάποιο  πρόβλημα, δίνουμε τη λύση».

Δεν επιλέξαμε την παλαιού τύπου μέθοδο , όπως κάποιοι εφάρμοσαν παλαιότερα, να αναδείξουμε μόνο τις παθογένειες του παρελθόντος, να επικαλεστούμε «καμμένη γη» και εν τέλει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την τακτική για να καλύψουμε τις δικές μας αδυναμίες ή να αναβάλουμε την ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Εμείς δε θα αναλώσουμε μια τετραετία, χτυπώντας την προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως συνέβη στο παρελθόν.

Εμείς δεν πιστεύουμε στην «αναδρομική αντιπολίτευση», αλλά στις πράξεις, στο σχεδιασμό, στην οργάνωση, στην επιτακτική αδιάκοπτη λειτουργία του δήμου μας.

Εμείς δεν θα παίξουμε κανένα παιχνίδι μικροπολιτικής για τον απλούστατο λόγο ότι  έχουμε να επιδείξουμε έργο. Μόνος εχθρός μας τα προβλήματα του τόπου μας, μόνη μας έννοια η αντιμετώπισή τους, μόνη μας εμμονή η πρόοδος και ανάπτυξη τούτες τις δύσκολες στιγμές.

Υπογραμμίζω ότι οι δυσκολίες των τελευταίων πέντε χρόνων απαιτούν από όλους μας συγκεκριμένες συμπεριφορές και πρακτικές.

Από το δήμαρχο, από εμένα προσωπικά απαιτούν πρακτικές και συμπεριφορές που τονώνουν την ενότητα και τη δική σας συμμετοχή στη διοίκηση του δήμου.

Από τους δημοτικούς μας συμβούλους και την παράταξη απαιτούν σοβαρότητα, σεβασμό της λαϊκής ετυμηγορίας και ανιδιοτελή προσφορά με πρόταγμα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος έναντι κάθε προσωπικής ματαιοδοξίας.

Από την αντιπολίτευση απαιτούν δημιουργική κριτική, παραγωγική αντιπολίτευση, αλλά και συναίνεση για τα μεγάλα θέματα, με πρόταγμα την υπεράσπιση του γενικού καλού έναντι κάθε μικροπολιτικής πρακτικής.

IMG_7392

Τέλος μεγάλο φορτίο έχετε όλοι εσείς, οι πολίτες.

Οι καιροί είναι απαιτητικοί και από σας.

Σας θέλουν στην πρώτη γραμμή ώστε να υπερασπίζεστε κατακτήσεις και διεκδικήσεις

Στην πρώτη γραμμή ώστε να επιβάλλετε κάθε ώρα, κάθε στιγμή αυτής της πενταετίας την πολιτική σας βούληση

Στην πρώτη γραμμή ώστε όποτε χρειάζεται να περιφρουρείτε την ενότητα, να προστατεύσετε τη δημοκρατία.

Στη διαδικασία αυτή σεις οι πολίτες είστε πάνω από όλους μας.

Το τονίζω και το υπογραμμίζω. Στην ιεραρχία της διοίκησης του δήμου σεις είστε στην κορυφή της πυραμίδας.

Και προσωπικά σας εγγυώμαι ότι αυτό δε θα πάψει ποτέ, το αντίθετο με το πέρασμα της πενταετίας θα εδραιώνεται όλο και περισσότερο»

IMG_7306

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κλείνοντας την ομιλία του τόνισε:

«Προσπάθησα όσο πιο συμπυκνωμένα και τεκμηριωμένα να αναφερθώ σε στοιχεία, πολιτικές, κατακτήσεις και έργα αυτού του πρώτου χρόνου άσκησης διοίκησης.

Γνωρίζω, όλοι  ας γνωρίζουμε ότι μέσα στην κρίση, τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους. Σε κοινωνικό, προσωπικό, αλλά και αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Λέω όμως με όλη τη ένταση του πάθους μου που έχω για τον τόπο μας ότι θα το παλέψουμε, θα αγωνιστούμε και τελικά θα τα καταφέρουμε.

Ούτε μια μέρα δε θα πάψω να εργάζομαι για το στόχο αυτό.

Θα εξακολουθώ να χτυπώ πόρτες συνεργασίας και διεκδίκησης από την κεντρική και την περιφερειακή διοίκηση, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα πρόγραμμα, ούτε ένα έργο.

Θα παραμείνω σε ανοικτή γραμμή διαλόγου μαζί σας, σε γραμμή λογοδοσίας και συναπόφασης, ανεξαρτήτως δημοτικής ενότητας και βέβαια εκλογικής προτίμησης.

Θα εξακολουθώ να απευθύνομαι με υψηλές απαιτήσεις στην αντιπολίτευση ώστε να αναλάβει επιτέλους το δημιουργικό της ρόλο

Θα εξακολουθώ να σας δίνω το λόγο και το λογαριασμό για ό,τι συμβαίνει στο Δήμο μας

Θα εξακολουθώ να είμαι απαιτητικός από τους συνεργάτες μου, τους αιρετούς και της παράταξής μας, επιδιώκοντας την μέγιστη προσήλωσή τους στο έργο μας, το μέγιστο σεβασμό τους στη βούλησή σας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμμετοχή σας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας όχι του χρόνου.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο προσεχές τρίμηνο όπου θα πραγματοποιήσουμε λαϊκές συνελεύσεις, ώστε να ακούσουμε τα επιμέρους προβλήματα της κάθε ενότητας, να καταγράψουμε απόψεις και να επιχειρήσουμε λύσεις.

Όσο το κανάλι αυτό ανάμεσά μας θα είναι ανοικτό δε φοβάμαι τίποτα!

Με προγραμματισμό, οργάνωση, ενότητα δυνάμεων, συμμετοχή και συνδιαμόρφωση των στόχων μας  θα τα καταφέρουμε!»

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Παραγωγή VIDEO lavriaki.gr


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “Δημόσιος Απολογισμός Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά 2015”

  1. Ο/Η LAVRIAKI.GR λέει:

    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΔΩ https://youtu.be/QExINhVb99k.
    ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ TOY ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΕ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙOΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΣΥΡΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΒΩ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
    Η ΠΡΑΞΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΑΙ UNFAIR…

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

      Το video στάλθηκε μέσω dropbox στον Α.Π. από το Λαύριο σε μορφή mp4, χωρίς να έχει καμία σήμανση πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά ούτε το youtube έθεσε θέμα, όπως κάνει συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις.
      Επιπροσθέτως το video στο οποίο παραπέμπεται έχει εμφανώς το σήμα της Lavriaki.gr το οποίο δεν υπήρχε στο video που μας στάλθηκε. Αν υπήρχε δεν θα μπορούσε να αφαιρεθεί.
      Παρ΄ όλα αυτά αν αποδεικνύετε ότι είναι πνευματική ιδιοκτησία τρίτου, αναφέρετε ποιος είναι ακριβώς και εφόσον επιβεβαιωθεί, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση να αναφερθεί.
      Επιθυμία μας είναι να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ των τοπικών μέσων ενημέρωσης, έστω και άτυπη που οπωσδήποτε θα σέβεται την δεοντολογία.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.