Γ. Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού : Η δημοτική περιουσία ανήκει στους δημότες και όχι σε κόμματα και παρατάξεις.

Να διαφυλάξουμε την προεκλογική περίοδο που έρχεται, τον πολιτικό πολιτισμό. Ο Δήμος Σαρωνικού μας ενώνει, δεν μας διχάζει.

Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του κ. Φιλίππου, με την οποία δυστυχώς επιχειρεί για μια ακόμη φορά, να παρουσιάσει το «άσπρο, μαύρο». 
Ενώ στο αίτημα του ζητάει το αμφιθέατρο του Δήμου για την παρουσίαση του συνδυασμού του, στο δελτίο τύπου του αναφέρει ότι δεν του παραχωρήθηκε για “ανοιχτή εκδήλωση και συζήτηση για θέματα του Δήμου μας”.
Ο κ. Φιλίππου θεωρεί λανθασμένα κατά την άποψη της διοίκησης του Δήμου, ότι οι δημοτικές υποδομές πρέπει να χρησιμοποιούνται για προεκλογικές εκδηλώσεις. Και μάλιστα σε χρόνο που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η προεκλογική περίοδος. 
Εμείς πιστεύουμε ότι οι δημοτικές υποδομές οφείλουν να εξυπηρετούν πρώτα και πάνω από όλα, τους δημότες και τις ανάγκες τους. 
Δεν έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε υποδομές που έγιναν με χρήματα των φορολογούμενων, για οποιοδήποτε άλλο σκοπό. 
Ως χώρα και ως κοινωνία πληρώσαμε και πληρώνουμε ακριβά τις πρακτικές του παρελθόντος, τη λογική ότι το κράτος ανήκει πρώτα στο κόμμα, στην παράταξη και μετά στον πολίτη.
Η δίκη μας διοίκηση έχει άλλες αρχές και αξίες. Η δημοτική περιουσία ανήκει στους δημότες και όχι σε κόμματα και παρατάξεις. 
Αυτός είναι λοιπόν ο μοναδικός λόγος που δεν παραχωρούμε σε καμία παράταξη, σε κανέναν υποψήφιο, δημοτικούς χώρους για την πραγματοποίηση προεκλογικών εκδηλώσεων και μάλιστα, σε χρονική περίοδο που δεν είναι προεκλογική.
Το λόγο αυτόν τον εξηγήσαμε με απόλυτη ειλικρίνεια στον κ. Φιλίππου, στην απαντητική προς το αίτημα του επιστολή μας, το περιεχόμενο της οποίας επισυνάπτεται. Προφανώς δεν θέλει να τον καταλάβει. Δικαίωμα του. Όμως δεν έχει το δικαίωμα να μας κατηγορεί και να διαστρεβλώνει την τεκμηριωμένη άποψη μας. 
Μπορεί χωρίς κανένα πρόβλημα να πραγματοποιήσει την εκδήλωση του και θα χαρούμε πολύ να αναμετρηθούμε με όρους πολιτικής, σε επίπεδο πεπραγμένων, προγραμμάτων, αρχών κι αξιών.
Άλλωστε στην περιοχή μας υπάρχουν πολλοί χώροι, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτό το σκοπό, χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες. Επιπρόσθετα είναι μία ευκαιρία ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων. 
Ως διοίκηση του Δήμου θεωρούμε ότι πρέπει να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Εμείς αυτό θα επιδιώξουμε. 
Έχουμε εμπιστοσύνη στο έργο μας, στο πρόγραμμα μας, στους υποψήφιους μας.
Αλλά, πάνω από όλα, θεωρούμε ότι δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα, ούτε την πολυτέλεια, να διχάσουμε τους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού, για να εξυπηρετήσουμε μικρο-παραταξιακές σκοπιμότητες. 
Ο Δήμος Σαρωνικού μας ενώνει, δεν μας διχάζει.

Γιώργος Σωφρόνης
Δήμαρχος Σαρωνικού

*Επισυνάπτονται: 1) αίτημα παραχώρησης αμφιθεάτρου αρ. πρωτ. 1366-28/19
2) απάντηση αιτήματος παραχώρησης αμφιθεάτρου 29/1/19


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.