Βαδίζουμε ολοταχώς, για μια ΧΟΥΝΤΑ με κοινοβουλευτικό μανδύα

Όταν μια κυβέρνηση που έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες, αρχίζει να ολισθαίνει προς τον αυταρχισμό, τότε είναι ολοφάνερο ότι νοιώθει ότι χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Τότε σκαρφίζεται σχέδια, για το πως θα παραμείνει στην εξουσία, ξέροντας εκ των προτέρων ότι για να εφαρμόσει τις ιδεοληψίες της πρέπει να γίνει αυταρχική, να στήσει μια ΧΟΥΝΤΑ, που θα έχει σε πρώτη φάση κοινοβουλευτικό μανδύα.

Τρανό παράδειγμα οι τηλεοπτικές άδειες. Η νέα ΧΟΥΝΤΑ που στήνεται, πρέπει να ελέγξει την πληροφόρηση. Η επαναλειτουργία 4 καναλιών της κρατικής – κομματικής ΕΡΤ, δεν φτάνουν για την προπαγάνδα της και την επιβολή της άποψής της, γιατί απλούστατα δεν έχουν ακροαματικότητα μεγαλύτερη του 2%. Άρα πρέπει να βρεθούν κι΄ άλλα προπαγανδιστικά εργαλεία. Και σ΄ αυτή την προσπάθεια εμποδίζουν τα «συστημικά» μέσα ενημέρωσης, τα οποία πρέπει να απαξιωθούν και να κλείσουν. Ξεχνούν οι σύγχρονοι Γκεμπελίσκοι, Υπουργοί, Βουλευτές, Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι μέσα από την προβολή τους, απ΄ αυτά τα συστημικά μέσα, κατάφεραν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και να οδηγηθεί η χώρα σ΄ αυτή την πρωτοφανή καταστροφική πορεία που βιώνει. Άνθρωποι που σε κάθε άλλη σοβαρή χώρα θα ήταν σε τσίρκο, τώρα είναι στο υπουργικό συμβούλιο, στην Βουλή, στις Περιφέρειες κ.λπ.

Το περιτύλιγμα της φασιστικής επιλογής για να κλείσουν μέσα ενημέρωσης με χιλιάδες εργαζόμενους, έχει βρεθεί. «Η τηλεοπτική αγορά δεν χωρά τόσα κανάλια, μόνο τέσσερα μπορούν να επιβιώσουν», λέει ο σύγχρονος γκεμπελίσκος, αρμόδιος για θέματα προπαγάνδας υπουργός. Την συνταγή προφανώς την έχει αντιγράψει από καθεστώτα όπως του Κιμ Τζόνγκ-ουν, του Καντάφι, του Χόσνι Μουμπάρακ, των Ισλαμιστών ηγετών του Ιράν, αλλά  και της Βενεζουέλας, όπου ο ηγέτης Μαδούρο δηλώνει ότι είναι «κίνδυνος ή πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης» και φροντίζει μέσω αλυσίδας ΜΜΕ που χρηματοδοτεί, να έχει στη διάθεσή του καθημερινά αποκλειστική προβολή σε εθνική εμβέλεια.
Ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης ήταν πάντα ο πρωταρχικός στόχος των απολυταρχικών καθεστώτων, γιατί γι΄αυτά τα καθεστώτα, είναι πολύ απλά θέμα επιβίωσης.

Όταν το κράτος νομίζει ότι μπορεί να αποφασίσει τι χωρά και τι δεν χωρά στην αγορά, τότε έχει αποχαιρετήσει τον Δυτικό κόσμο. Όπως η κυβέρνηση αποφασίζει πόσα ιδιωτικά κανάλια χωρούν στην αγορά, μπορεί να κάνει το ίδιο και με τα σούπερ-μάρκετ, ακόμα και τα περίπτερα.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να μεριμνά για τους όρους νόμιμης λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης ως επιχειρήσεις, όπως πρέπει να μεριμνά και για τους όρους ίσου και θεμιτού ανταγωνισμού.  
Η άποψη ότι κάποια κανάλια είναι υπερχρεωμένα και πρέπει να εξυγιανθούν, δεν είναι υπόθεση που αφορά καμιά κυβέρνηση, δυτικής χώρας. Αυτή την ευθύνη την έχουν οι μέτοχοι των επιχειρήσεων, η ίδια η αγορά που διανέμει την διαφημιστική πίτα, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων και οι τράπεζες που δανείζουν αυτές τις επιχειρήσεις και αν κρίνουν ότι τα δάνειά τους είναι επισφαλή, πρέπει να σπεύσουν να τα ασφαλίσουν και αν χρειαστεί να προβούν σε κατασχέσεις έναντι των οφειλών τους.  

Η κυβέρνηση ΣΙΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρεί να ορίσει τους κανόνες του παιχνιδιού των ΜΜΕ, φέρνοντας την ενημέρωση στα μέτρα της. Επιχειρεί να ελέγξει και να ποδηγετήσει τα εκπεμπόμενα μηνύματα.

Από τη στιγμή που είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα έχουμε συνομολογήσει ορισμένους βασικούς κανόνες ελευθερίας του επιτηδεύεσθαι, είναι στρέβλωση και παράβαση των κανόνων της ελεύθερης οικονομίας ο καθορισμός με νόμο μίνιμουμ αριθμού εργαζομένων σε κάθε δίκτυο καθώς και των εργασιακών συμβάσεών τους.

Το Σύνταγμα της Ελλάδας, έχει δώσει τη δικαιοδοσία για τα ΜΜΕ σε ανεξάρτητη Αρχή, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Η κυβέρνηση με την παρέμβασή της και την επιβολή του αριθμού των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, μειώνει τον πλουραλισμό θέλοντας να εκβιάσει τα μέσα ενημέρωσης. Ο μόνος στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατά ομήρους τους καναλάρχες, τώρα που τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής της, αρχίζουν να γίνονται εμφανή και να πλήττουν όλες τις κοινωνικές ομάδες, που στην πλειοψηφία τους την στήριζαν.

Η χώρα είναι μπροστά στην επιβολή μιας ΧΟΥΝΤΑΣ με κοινοβουλευτικό μανδύα.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “Βαδίζουμε ολοταχώς, για μια ΧΟΥΝΤΑ με κοινοβουλευτικό μανδύα”

  1. Ο/Η Falco Tinnunculus λέει:

    Ας πληρώσουν οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες ότι χρωστάνε και ας ανοίξουν 100000 βοθροκάναλα με Τούρκικες σειρές στημένα τηλεπαιχνίδια και Χρυσά Κουφέτα.Αρτος και θεάματα.Οσο για την Κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ το αφήνω ασχολίαστο

    • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

      Ποιος διαφωνεί με το να πληρώσουν ή αν δεν πληρώσουν να κλείσουν τα υπάρχοντα κανάλια;
      Γιατί να δώσουν μόνο 4 άδειες και όχι απεριόριστες ώστε να εισπράξει μερικά εκατομμύρια ευρώ το κράτος, είναι το ερώτημα.
      Γιατί να μην δοκιμάσει όποιος θέλει να ανοίξει μια ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση;
      Γιατί να χάσουν την δουλειά ους χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται στα υφιστάμενα κανάλια.
      Γιατί να υπάρχει υποχρεωτικά συγκεκριμένος αριθμός εργαζομένων (400);

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.