Αυθαίρετο κάμπινγκ στα “Κόκκινα” Αναβύσσου, απειλεί με καταστροφή το δάσος. Κανένα ενδιαφέρον από το Δήμο Σαρωνικού

Μια έκταση περίπου 150 στρεμμάτων, η οποία ανήκει στο Δημόσιο, κινδυνεύει άμεσα να καταστραφεί από πυρκαγιά και να χάσει η Ανάβυσσος ένα πνεύμονα απαράμιλλου φυσικού κάλλους με θέα τον όρμο της Αναβύσσου.

Η έκταση η οποία έχει απαλλοτριωθεί από το 1971, διεκδικείται από τον Δήμο Σαρωνικού με δικαστικές προσφυγές, ώστε να επιστραφεί στην ιδιοκτησία του. 

Κόκκινα2

Τα Κόκκινα της Αναβύσσου. Η έκταση ανήκει στο δημόσιο μετά τις απαλλοτριώσεις του 1971. Ο Δήμος έχει προσφύγει στα δικαστήρια και διεκδικεί την επιστροφή της έκτασης 150 περίπου στρεμμάτων.

Κόκκινα3

Εξοχικό με θέα και ιδιωτική παραλία

Κόκκινα10

Πεύκα καμμένα από πρόσφατη πυρκαγιά.

Κόκκινα13

Προφανής η ρύπανση του περιβάλλοντος

Κόκκινα5

Πρωτοφανής η ρύπανση του περιβάλλοντος

Κόκκινα2

Παραπήγματα που έχουν εγκαταλειφθεί και ρυπαίνουν το περιβάλλον

Κόκκινα7

Ένα ακόμα παράπηγμα εγκαταλειμμένο

Κόκκινα9

Αποκαΐδια μεταξύ των οποίων και φύλλα αμιάντου

Κόκκινα4

Σκουπιδότοπος. Οι καταπατητές δεν έχουν την ευαισθησία να καθαρίσουν το χώρο δίπλα στο παράνομο κάμπινγκ

Κόκκινα8

Μόνιμη κατασκευή με πλακόστρωτο

Κόκκινα6

Κατασκευή από μπετό για την δημιουργία βεράντας

Κόκκινα1

Έπαυλης από τις πλέον πολυτελείς του αυθαίρετου κάμπινγκ

Κόκκινα12

Κατεστραμμένο παράπηγμα από την πρόσφατη πυρκαγιά

Πρόκειται για τα “Κόκκινα” Αναβύσσου, περιοχή που εκτείνεται από το τέλος της παραλίας Αναβύσσου, μέχρι τον Άγιο Νικόλαο. Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, κάποιοι συμπατριώτες μας, εδώ και πολλά χρόνια καταπάτησαν μέρος της έκτασης και δημιούργησαν ένα αυτοσχέδιο κάμπινγκ, από τροχόσπιτα και κατασκευές, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί έριξαν μπετά και κατασκεύασαν πλινθόκτιστες βάσεις επί των οποίων τοποθέτησαν τα τροχόσπιτα. 

Το θέμα δεν αφορά μόνο κάποιους, ενδεχομένως φτωχούς συμπολίτες μας, οι οποίοι μη έχοντας άλλες διεξόδους, δημιούργησαν αυτοσχέδιο κάμπινγκ, το οποίο ούτως ή άλλως είναι παράνομο, το κυριότερο είναι ότι η περιοχή είναι ένας τεράστιος σκουπιδότοπος, τον οποίο οι καταληψίες δεν δείχνουν την παραμικρή ευαισθησία να το διατηρήσουν καθαρό. 

Το χειρότερο όλων είναι ότι πολύ πρόσφατα (προ διμήνου), σημειώθηκε πυρκαγιά η οποία κατάστρεψε ολοσχερώς ένα αυτοσχέδιο παράπηγμα. Μαζί του κάηκαν δύο πανύψηλα πεύκα από τα πολλά που καλύπτουν ολόκληρη την  έκταση. Αν αυτή η πυρκαγιά συνέβαινε τη θερινή περίοδο είναι απολύτως βέβαιο ότι η καταπράσινη αυτή έκταση θα είχε καεί. 

Η έντυπη έκδοση του Αττικού Παρατηρητή, προ οκταετίας (2007) είχε δημοσιεύσει σχετικό άρθρο, με εκτενέστατο φωτογραφικό ρεπορτάζ, για την ίδια περιοχή και είχε καλέσει το Δήμο Αναβύσσου, να παρέμβει ώστε να εκδιώξει τους καταπατητές και να αποκαταστήσει το φυσικό περιβάλλον, όπως έπραξε ο πρώην Κοινοτάρχης Παλαιάς Φώκαια κ. Τσαλικίδης, εκδιώκοντας τους καταληψίες τροχοσπιτάδες από την παραλία του Θυμαριού Β΄. Δυστυχώς, ο πρώην Δήμαρχος Αναβύσσου κ. Σάββας Γκέραλης, αδιαφόρησε  για το πρόβλημα. Ελπίζουμε ότι θα το πράξει τώρα ως Αντιδήμαρχος Σαρωνικού, όπως επίσης αναμένουμε την άμεση παρέμβαση της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου κας Όλγας Κετέογλου.  Περίεργη αδιαφορία έχουν επιδείξει και οι Εξωραϊστικοί Σύλλογοι των παρακείμενων οικισμών, τους οποίους απ΄ ότι φαίνεται δεν τους απασχολεί ένα τόσο σοβαρό περιβαλλοντικό θέμα.

Την άμεση παρέμβαση περιμένουμε και από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Σωφρόνη.

Κόκκινα16

Οι ιδιοκτήτες παραπείγματος κατασκεύασαν σκαλοπάτια για να κατεβαίνουν απευθείας στην ιδιωτική παραλία

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Αυθαίρετο κάμπινγκ στα “Κόκκινα” Αναβύσσου, απειλεί με καταστροφή το δάσος. Κανένα ενδιαφέρον από το Δήμο Σαρωνικού”

  1. Ο/Η syrianos λέει:

    στην ελλαδα δυστιχος ειναι πιο πολυ καταπατητες απο νομιμοι

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.