Απειλούν με αποχή από τις εκλογές αν η Θεοθώρα Τζάκρη συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τις θέσεις που εξέφραζε ως Υφυπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το 2010 η Θεοδώρα Τζάκρη, για το θέμα των επεισοδίων στην Κερατέα, κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν με αποχή από τις εκλογές, αν το πρώην κυβερνητικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε περιφέρεια της χώρας. 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από την Ανατολική Αττική, αναφέρουν ότι η κ. Τζάκρη την εποχή των επεισοδίων της Κερατέας, για να μην περάσουν τα σχέδια για τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων και να μην κατασκευαστεί το εργοστάσιο στη θέση Βραγόνι της Κερατέας, ήταν υφυπουργός Εσωτερικών υπό τον Γιάννη Ραγκούση και είχε εκφραστεί πολλάκις κατά του αγώνα τους.
Τότε η κ. Τζάκρη είχε καταλογίσει στους κατοίκους της πόλης ότι αυτοί ευθύνονταν για τα 300.000 ευρώ που είχε κοστίσει μέχρι τότε η αστυνομική επιχείρηση. Είχε πει τότε μιλώντας στη βουλή: «Η κυβέρνηση δεν έχει καμία όρεξη ούτε για βία, ούτε για ΜΑΤ, ούτε για τα έκτροπα που παρουσιάζονται όλο το τελευταίο τρίμηνο στην Κερατέα», προσθέτοντας ότι δεν θα απαιτείτο αστυνομική παρουσία «αν μπορούσαν οι ίδιοι οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκεί να εγγυηθούν ότι δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές -και δεν κινδυνεύουν μόνο των αστυνομικών- ότι δεν θα καούν μηχανήματα, ότι δεν θα πέσουν μολότοφ στα αυτοκίνητα της Αστυνομίας, ότι δεν θα μπει σε κίνδυνο η ζωή των εργαζομένων που βρίσκονται εκεί στο έργο».
Ακόμη σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Τζάκρη είχε πει ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε στην Κερατέα ούτε σε άλλη περιοχή, αφού και το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ανάψει το “πράσινο φως” καθώς θεωρεί πρώτη προτεραιότητα τις επενδύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων»!
Βέβαια αν αυτές οι δηλώσεις του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλούν τους ψηφοφόρους του κόμματος της αντιπολίτευσης, πόσο μάλλον θα έπρεπε να ενοχλεί το ότι η κ. Τζάκρη έχει ψηφίσει όλα τα μνημόνια, από το πρώτο επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, μέχρι και το τελευταίο της κυβέρνησης Σαμαρά. Είναι δε εμφανέστατο ότι η διαφοροποίησή της από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, οφείλετε στην μη υπόδειξή της για υπουργοποίηση, στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά, τον Ιούνιο του 2013. Στις 11 Νοεμβρίου 2013 ψήφισε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και διαγράφηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ενώ τον Νοέμβριο του 2014 μετά από συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε την υποστήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιστολή της Τ.Ο. Κερατέας στον πρόεδρο στον Γραμματέα και στα όργανα του κόμματος 

σ. Αλέξη Τσίπρα
κοιν. σ. Δ. Βίτσα
σ. Π. Λαφαζάνη
ΣΥΡΙΖΑ Λαυρεωτικής
ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας
Λαυρεωτική 10/12/2014
Με αφορμή τη φημολογούμενη ένταξη στο ΣΥΡΙΖΑ της ανεξάρτητης βουλευτού Πέλλας κ. Θεοδώρας Τζάκρη, οφείλουμε να σας θυμίσουμε τη στάση της απέναντι στον Αγώνα της πόλης μας. Κάθε άνθρωπος γράφει την ιστορία του με το λόγο του και τις πράξεις του. Για την κ. Τζάκρη αξίζει να δούμε κυρίως τι έκανε και έλεγε σε αυτό το κρίσιμο για εμάς θέμα όταν βρισκόταν στην εξουσία.
Έχοντας ήδη ψηφίσει πληθώρα μνημονιακών νόμων και εναντιωθεί με «κλειστά ώτα» στη λαϊκή βούληση, η τώρα εμφανιζόμενη ως συνετή, χαμηλών τόνων, ανεξαρτητοποιημένη βουλευτής κ. Τζάκρη, ως υφυπουργός Εσωτερικών του δεσποτικού υπέρ-υπουργού κ. Ραγκούση και του Πρωθυπουργού κ. Γιωργάκη Παπανδρέου τι έκανε; Περιφερόταν από κανάλι σε κανάλι λασπολογώντας κατά του αγώνα της Κερατέας και των ανθρώπων του, υπερασπιζόμενη τους ελιγμούς των μεγαλοεργολάβων των σκουπιδιών και των διαπλεκόμενων που τους υποστήριζαν. Ενδεικτικές δηλώσεις της, εκείνη την περίοδο:

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε στην Κερατέα ούτε σ’ άλλη περιοχή, αφού και το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ανάψει το “πράσινο φως” καθώς θεωρεί πρώτη προτεραιότητα τις επενδύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων διότι, εκτός των άλλων, κάνει πράξη ένα σημαντικό μέρος της πράσινης ανάπτυξης και επιλύεται το περιβαλλοντικό πρόβλημα που ακόμα μαστίζει πολλές περιοχές της χώρας, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 2-3.000 νέες θέσεις εργασίας. Σε περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη όσο ποτέ από νέες επενδύσεις, οι επενδύσεις στις υποδομές απορριμμάτων είναι πραγματικά εθνικής σημασίας από κάθε άποψη», ΑΜΕ-ΑΠΕ. 

«Δε μπορούμε να μην πάμε στην κατασκευή των 4 εργοστασίων που προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός στην περιοχή της Αττικής», Ραδιοσταθμός Flash 96. 

Η προκλητική στάση της στα Μέσα Ενημέρωσης την κατέστησαν ανεπιθύμητη και της έδωσαν εξέχουσα θέση στα πανώ του αγώνα μας.
Η κ. Τζάκρη ήταν τότε υπέρ των ΣΔΙΤ και των 4 εργοστασίων στην Αττική. Ποια είναι η θέση της σήμερα; Σε τι βαθμό συνέπειας βρίσκεται με την πολιτική που έχει εξαγγείλει η κ. Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ;
Τα δήθεν επιχειρήματα που με στόμφο ξεστόμιζε υπέρ των πανάκριβων έργων ΣΔΙΤ αντίθετα με κάθε μορφή ανακύκλωσης και ελαχιστοποίησης του όγκου των απορριμμάτων και η υιοθέτηση μιας ρητορικής της τρομοκρατίας, της ενοχοποίησης και του ψεύδους («η Αττική θα γίνει Νάπολη», «οι κάτοικοι της Κερατέας
έχουν παράνομη χωματερή και θέλουν να στέλνουν τα σκουπίδια τους στη Δυτ. Αττική», κλπ.) δείχνουν την διάθεσή της να υπηρετεί κάτι διαφορετικό από την αλήθεια. 
Τι έχει αλλάξει από τότε;
Κατά την άποψή μας τίποτα.
Η κ. Τζάκρη έχει αποδείξει από τότε ότι ουδεμία σχέση έχει με τη Δημοκρατία, είναι ανεπιθύμητη στην περιοχή μας και η όποια μετάλλαξή της πιστεύουμε πως είναι κίβδηλη και εξυπηρετεί ιδιοτελή συμφέροντα. Αν νοιαζόταν για το καλό των πολιτών, είχε την ευκαιρία και έπρεπε να το είχε δείξει στο παρελθόν, από τη θέση εξουσίας. Με αυτή την πορεία που ακολούθησε, όποιος την πιστέψει και την εμπιστευτεί μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια.

http://youtu.be/_qslTRRmQpM http://youtu.be/BJckUPAaMro

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.