Απίστευτη σύμπτωση: Νέο κέντρο προσφύγων και γραφείο εξυπηρέτησης επιχειρήσεων δίπλα – δίπλα στο λιμάνι του Λαυρίου!

mardas lavrio

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις Δημήτρης Μάρδας, αυτό που πρόκειται να συμβεί στο λιμάνι του Λαυρίου.

Στον ίδιο λοιπόν χώρο που διέρρευσε ότι θα δημιουργηθεί νέο κέντρο προσφύγων αναμένεται να λειτουργήσει και γραφείο εξυπηρέτησης επιχειρήσεων από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Η ανακοίνωση για το γραφείο αυτό έγινε τη Δευτέρα ενώ η πληροφορία για τη δημιουργία, δίπλα, του νέου κέντρου προσφύγων διέρρευσε 24 ώρες αργότερα.

Και βέβαια, όπως ήταν φυσικό, όλοι θυμήθηκαν τα όσα είχε υποστηρίξει ο κ. Μάρδας ο οποίος είχε… προσκαλέσει τους Σύρους μετανάστες να επενδύσουν στην Ελλάδα!

Για την ιστορία πάντως το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων της Λαυρεωτικής, θα συσταθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας για παροχή ανταποδοτικών υπηρεσιών, που διευκολύνουν την αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων της περιοχής.

Το Γραφείο θα φιλοξενηθεί στον χώρο, που παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου, μετά από σχετική απόφασή του και αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό σταθμό στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας!

Από την άλλη πλευρά η δημοσιογραφική πληροφορία που υπάρχει αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τεχνική εταιρία των νοτίων προαστίων, να προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία χώρου φιλοξενίας, στο λιμάνι του Λαυρίου και συγκεκριμένα στο χώρο των εμπορευματοκιβωτίων!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε χρόνο ρεκόρ καθώς η κυβέρνηση θέλει να αδειάσει άμεσα το λιμάνι του Πειραιά ενόψει του Πάσχα αλλά και της καλοκαιρινής περιόδου που βρίσκεται προ των πυλών.

Πάντως το απόγευμα της Τρίτης, ο Δήμος Λαυρεωτικής με ανακοίνωσή του διέψευσε τις πληροφορίες που θέλουν να δημιουργείται νέο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο λιμάνι του Λαυρίου: «Δεν υπάρχει καμία πληροφορία από κυβερνητικούς ή άλλους φορείς προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαυρεωτικής, για δημιουργία μόνιμου χώρου φιλοξενίας στο λιμάνι του Λαυρίου, ενώ καμία τεχνική εταιρεία δεν έχει επισκεφθεί τον χώρο του λιμανιού με σκοπό τη δημιουργία μιας σχετικής μελέτης.

Τα ανωτέρω αποτελούν αναληθή δημοσιεύματα και εφιστούμε την προσοχή στα τοπικά media , να διασταυρώνουν πρώτα τις δημοσιογραφικές πηγές τους, καθώς το αποτέλεσμα είναι να μεταδίδονται ανακριβείς και λανθασμένες πληροφορίες.

Στεκόμαστε πάντα με ενδιαφέρον απέναντι σε αυτό το μείζον ζήτημα, που αφορά τόσο το Δήμο μας όσο και την υπόλοιπη χώρα και για όποια περαιτέρω εξέλιξη στο προσφυγικό, θα ενημερώσουμε τους δημότες με σχετικό δελτίο τύπου».

Πηγή: Notioanatolika.gr


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.