«Αντάρτες» του… γλυκού νερού

05-antartes_27_09_slide

Μερικές ώρες κράτησε η… ανταρσία των, προερχομένων από τους Οικολόγους Πράσινους, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Τσιρώνη και Γιώργου Δημαρά, για τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Οι δύο βουλευτές μετά από συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έκαναν… πίσω και δήλωσαν ότι πείστηκαν πως δεν πρόκειται να πωληθούν οι δύο εταιρείες και φυσικά είπαν «ναι σε όλα». Αξίζει να σημειώσουμε πως είχε προηγηθεί «μασάζ» από τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου τους υπενθύμισαν και την αποστροφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι όσο είναι εκείνος υπουργός δε θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό. Ακόμη βέβαια και εάν οι δύο βουλευτές καταψήφιζαν τη διάταξη δεν γεννιόταν θέμα ουσίας για την κυβέρνηση, παρά μόνο πολιτικών εντυπώσεων καθώς το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού αποτελεί αγκάθι για το ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβερνητική γραμμή είναι πως δεν ιδιωτικοποιείται το νερό διότι το 51% των μετοχών των οργανισμών ύδρευσης παραμένει στον έλεγχο του δημοσίου. Μάλιστα οι παρ’ ολίγον… αντάρτες  κ.κ. Τσιρώνης και Δημαράς με δηλώσεις τους στη Βουλή ανέφεραν ότι η νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο θα διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα του νερού παραπέμποντας στο Σύνταγμα και στη νομολογία.

Υπογράμμισαν, μάλιστα, ότι το νέο καθεστώς για τις δύο εταιρείες ύδρευσης θα είναι σαφώς βελτιωμένο σε σύγκριση με την πρότερη κατάσταση αφού η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ φεύγουν πλέον από τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ όπου είχαν ενταχθεί προς εκποίηση.

Πηγή: Η Άποψη.gr


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.