Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το αποχετευτικό στον Κουβαρά

%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%acΑνοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα της αποχέτευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στον Κουβαρά, από τον Δήμαρχο Σαρωνικού, κ. Γιώργο Σωφρόνη.

Κατά την εισαγωγική ομιλία του, ο Δήμαρχος Σαρωνικού αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση και τόνισε ότι οι συνέπειες της μη επίλυσης του προβλήματος γίνονται όλο και εντονότερες, για το περιβάλλον, για τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών. 

Στη συνέχεια, ο κ. Σωφρόνης παρουσίασε, με στοιχεία, τους λόγους για τους οποίους δεν είναι εφικτές οι εναλλακτικές λύσεις που είχαν προταθεί στο παρελθόν. Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της αποχετευτικής κάλυψης των περιοχών Καλυβίων και Κουβαρά, ο κ. Σωφρόνης επανέλαβε ότι το ΚΕΛ Μαρκοπούλου μπορεί να δεχθεί μόνο ένα μέρος των συνδέσεων στις συγκεκριμένες περιοχές. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Το Μαρκόπουλο μπορεί να εξυπηρετήσει κάτι παραπάνω από το ένα τρίτο των νοικοκυριών στα Καλύβια και στον Κουβαρά. Με τους υπόλοιπους, όμως, τι γίνεται; Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου μας; Θα ζούμε με τους βόθρους και τα επόμενα χρόνια; Ας τελειώνουμε με τους μύθους κι ας προχωρήσουμε μπροστά.»

Ο κ. Σωφρόνης παρουσίασε κατόπιν την πρόταση του Δήμου Σαρωνικού για την κατασκευή ΚΕΛ κλειστού τύπου, Πράσινου Σημείου και Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι η μόνη που διαθέτει την απαραίτητη έκταση, αλλά και τις χρήσεις που επιτρέπουν τη δημιουργία ΚΕΛ. 

Αναφερόμενος στα οφέλη της λειτουργίας του ΚΕΛ στο Δήμο Σαρωνικού, ο κ. Σωφρόνης τόνισε ότι θα οδηγήσει σε μείωση των δημοτικών τελών, αλλά και του κόστους ύδρευσης και αποχέτευσης για τους Δημότες, μέσω της επαναχρησιμοποίησης του νερού για άρδευση και καθαριότητα, της δωρεάν διανομής λιπάσματος, αλλά και της εξοικονόμησης πόρων από τη διαχείριση των πράσινων απορριμμάτων.

Τέλος, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κάλεσε την αντιπολίτευση αλλά και όσους απορρίπτουν την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, να παρουσιάσουν μια ρεαλιστική αντιπρόταση για την επίλυση του προβλήματος. Ο κ. Σωφρόνης ανέφερε συγκεκριμένα: «Η Δημοτική Αρχή δεν λειτουργεί με δογματισμό. Είμαι ανοιχτός στο να συζητήσω οποιαδήποτε ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση.  Εκείνο που δεν μπορώ όμως να ανεχθώ είναι η διαιώνιση ενός προβλήματος που υποβαθμίζει όλο και περισσότερο τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μου.»

Η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το θέμα της αποχέτευσης, θα πραγματοποιηθεί στην Παλαιά Φώκαια. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.