Ανεξάρτητη υπηρεσία για την εποπτεία για τον έλεγχο νομιμότητας και τον πειθαρχικό έλεγχο επί των αιρετών των ΟΤΑ

Στόχος του υπουργείου, όπως αναφέρει ο υπουργός, είναι η ενοποίηση των ελέγχων στο μέτρο του δυνατού και η αξιοποίηση των καταχωρούμενων σε επιμέρους βάσεις δεδομένων στοιχείων.

Στην κατεύθυνση αυτή ορίστηκαν προσωρινά και για τρεις μήνες μέχρι την επόμενη αξιολόγηση οι αρχαιότεροι ως διευθυντές, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr o υπουργός είναι εξοργισμένος με τις ρουσφετολογικές ρυθμίσεις και συμπεριφορές που βρήκε από τους τέως Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και αυτό που ανέφερε για το πρόγραμμα εξυγίανσης που δεν εφαρμόστηκε πουθενά ενώ οι προϋπολογισμοι 20 περίπου δήμων δεν έκλειναν με τίποτα. Αλλο παράδειγμα είναι αυτό των ρυθμίσεων των χρεών όπου μερικοί δήμοι με ειδικές ευνοϊκές ρυθμίσεις έχουν εξασφαλίσει χρόνους απόσβεσης που υπερβαίνουν τα 100 χρόνια.
Εντωμεταξύ έχουν περάσει εκατοντάδες παράνομες αποφάσεις που νομιμοποιήθηκαν «δια της μη εξέτασης του ζητήματος» εξαντλώντας τις προθεσμίες.

Η έλλειψη προσωπικού πάντως και το δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο έχει οδηγήσει στο να διυλίζεται η κάμηλος και να καταπίνεται ο κώνωπας στον έλεγχο νομιμότητας, ενώ μεγάλο αγκάθι παραμένει η ανομοιογένεια των αποφάσεων των παρέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Εκεί ο έλεγχος σκοπιμότητας ή η ακύρωση αποφάσεων για τυπικούς λόγους υπερβαίνει ακόμη και τα όρια της λογικής με το ιστορικό παράδειγμα ακύρωσης χρηματοδότησης ευρωπαϊκού προγράμματος διότι δεν υπήρχε στο φάκελο βεβαίωση ότι η Κοζάνη είναι πρωτεύουσα του Νομού Κοζάνης.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.