Ανακοίνωση διαμαρτυρίας από την Ένωση Γονέων Δήμου Σαρωνικού

Κύριοι, των “Δρώμενα Σαρωνικού” πραγματικά με λυπεί και με προβληματίζει ιδιαίτερα, πόσο ανεξέλεγκτα μπορείτε να αναμεταδώσετε ειδήσεις χωρίς πρωτίστως να ελέγξετε την εγκυρότητα και την αξιοπιστία αυτών. Τα ΜΜΕ (ακόμη και οι ανοικτές πλατφόρμες ενημέρωσης) πρέπει να μεταδίδουν ή να αναμεταδίδουν ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και είστε υποχρεωμένοι όχι απλά να το τηρείται αυτό αλλά και να το επιβάλλεται, προκειμένου να διαφυλάξετε το κύρος της ενημέρωσης.

Από την Τετάρτη 30-3-2017 που “αναμεταδώσατε” την είδηση, δημιουργήσατε πανικό, τρόμο, ανησυχία κλπ, χωρίς προηγούμενο , τόσο στη σχολική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου της Αναβύσσου , όσο και στις υπόλοιπες σχολικές κοινότητες των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Σαρωνικού, η οποία εκπροσωπεί 11.000 γονείς του Δήμου, δέχθηκε εκατοντάδες τηλέφωνα από έντρομους γονείς οι οποίοι ζητούσαν να πληροφορηθούν από εμάς σχετικά με το περιστατικό, το πρώτο πράγμα που κάναμε κύριοι ήταν να επικοινωνήσουμε με το Δήμαρχο και με τις αστυνομικές αρχές και από τη πρώτη στιγμή είχαμε την πληροφορία ότι επρόκειτο για μια τραγελαφική είδηση (πληροφορία την οποία και μεταφέραμε προς όσους γονείς επικοινωνούσαν μαζί μας για το γεγονός αυτό, προκειμένου να τους καθησυχάσουμε) . Είμαι βέβαιος ότι πολλοί γονείς θα επικοινώνησαν και μαζί σας προκειμένου να τους δώσετε περαιτέρω πληροφορίες για την είδηση που μεταδώσατε, τι κάνατε τότε λοιπόν κύριοι δεν μιλήσατε με το Δήμο, με τις αστυνομικές αρχές ή με τον οποιοδήποτε θα μπορούσε να σας δώσει περαιτέρω πληροφορίες για μια είδηση η οποία είχε εξελιχθεί σε θρίλερ; Μην λοιπόν θυσιάζεται στο βωμό των λαικ και της επισκεψιμότητας, την ψυχική ηρεμία μαθητών γονιών και εκπαιδευτικών. Καλό θα ήταν να είστε πιο προσεκτικοί.
Χάρης Κυνηγαλάκης
Πρόεδρος
Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Άθμιας και Β´θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαρωνικού


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.