Ίδρυση Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου στο Δήμο Σαρωνικού, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Ξεκινά η λειτουργία του από το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019

Ο Δήμος Σαρωνικού, στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση της Δια Βίου Μάθησης, ιδρύει Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Οι στόχοι και το πλαίσιο λειτουργίας του Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου παρουσιάστηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Σαρωνικού, με ομιλητές τον Δήμαρχο Σαρωνικού, κ. Γιώργο Σωφρόνη, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Ευάγγελο Σαμπράκο και τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Ιωάννη Παραβάντη. 

Στόχος της δημιουργίας του Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου του Δήμου Σαρωνικού είναι να δώσει την ευκαιρία στους δημότες κάθε ηλικίας, να πλουτίσουν τις γνώσεις τους, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες αλλά και επαφή με νέα γνωστικά πεδία και αντικείμενα της επιστήμης.

Η λειτουργία του νέου φορέα θα ξεκινήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019, με κύκλους διαλέξεων σε δύο εξάμηνα. Το πρώτο εξάμηνο θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο του 2018 ως τον Ιανουάριο του 2019 και το δεύτερο εξάμηνο, από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάιο του 2019. Οι κύκλοι διαλέξεων για το πρώτο εξάμηνο θα καλύψουν δύο θεματικές ενότητες, με τα αντικείμενα «Τουρισμός και Φιλοξενία» και «Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία και Αυτογνωσία».

Η φοίτηση στο Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο του Δήμου Σαρωνικού είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους τους πολίτες. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου 2018.

Κατά την ομιλία του στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Για εμάς στο Δήμο Σαρωνικού, η συμμετοχή στη γνώση, η δυνατότητα για προσωπική ανάπτυξη σε κάθε τομέα, είναι δικαίωμα κάθε πολίτη. Ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική του κατάσταση. Ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο και την ηλικία του. Με τη δημιουργία του Δημοτικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, επιχειρούμε να διασφαλίσουμε αυτό το δικαίωμα. Προσφέροντας σε όλους όσοι ενδιαφέρονται, μια ποιοτική, οργανωμένη επιλογή.»

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Ιωάννης Παραβάντης, αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο της ανάπτυξης προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παρουσίασε, επίσης, τα αποτελέσματα ηλεκτρονικής έρευνας που διενεργήθηκε στο Δήμο Σαρωνικού, προκειμένου να διερευνηθούν οι ανάγκες και οι προτιμήσεις των πολιτών, σχετικά με τη λειτουργία και το περιεχόμενο σπουδών του Δημοτικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.