Έργο αναβάθμισης του συστήματος οδοφωτισμού με λαμπτήρες LED προωθεί ο Δήμος Σαρωνικού

Σε αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού των οδών και κοινοχρήστων χώρων, με χρήση λαμπτήρων LED προχωρά ο Δήμος Σαρωνικού, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 30 Μαρτίου 2017.

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα πρόταση η οποία αφορά την Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου, μέσω της σύναψης Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών πολυετούς διάρκειας με ιδιώτη.

Όπως προβλέπει η πρόταση, ο Δήμος Σαρωνικού μέσω  ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας θα αναζητήσει υπηρεσίες και χρηματοδότηση της συνολικής επένδυσης, παράλληλα με την συντήρηση του συστήματος για 12 χρόνια. Η επένδυση θα χρηματοδοτηθεί κατά 100% από τον  ανάδοχο, ο οποίος θα αναλάβει το σύνολο της ευθύνης για το έργο. Ο Δήμος θα ελέγχει την ποιότητα των υπηρεσιών, ενώ η αποπληρωμή της επένδυσης θα γίνει με χρήση ποσοστού των πόρων που θα εξοικονομούνται, βάσει καθορισμένων στόχων. 

Η δράση αυτή εντάσσεται στις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σαρωνικού, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων προς όφελος των Δημοτών, αλλά και τον διαρκή εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε σχετικά: «Απέναντι στην οικονομική αποψίλωση των Δήμων, εμείς αξιοποιούμε σύγχρονα εργαλεία και μεθόδους για να εξοικονομήσουμε πόρους και να προσθέσουμε αξία σε κάθε ευρώ που πληρώνει ο Δημότης, μέσω των ανταποδοτικών τελών. Με το έργο αναβάθμισης του φωτισμού, κάνουμε ό,τι θα έκανε ένας καλός νοικοκύρης στο σπίτι του. Χωρίς να χρειαστεί καμία πρόσθετη δαπάνη από τον Δήμο, θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα τόσο από την κατανάλωση όσο και από τη συντήρηση του συστήματος, να βελτιώσουμε το φωτισμό δρόμων και  κοινόχρηστων χώρων και ταυτόχρονα να μειώσουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα στο περιβάλλον.»

Με βάση το σχεδιασμό, το έργο θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση λαμπτήρων σύγχρονης τεχνολογίας στο σύνολο της έκτασης του Δήμου Σαρωνικού, τη λειτουργία συστήματος προληπτικής συντήρησης μέσω Η/Υ, καθώς και Συστήματος Τηλελέγχου – Τηλεχειρισμού, το οποίο θα αξιοποιηθεί και για την πιλοτική λειτουργία εφαρμογών Smart Cities, όπως Έξυπνο Parking,  Ασφάλεια – Επίβλεψη απομακρυσμένων χώρων, διαχείριση στόλου οχημάτων, διαχείριση κάδου απορριμμάτων κ.α. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.