Άγνοια και αδυναμία, δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης σε ερώτηση της μειοψηφίας για τα βοθρολύματα στο δίκτυο όμβριων

Γιώργος ΣωφρόνηςΟ κ. Σωφρόνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μανώλη Τσαλικίδη, κατά τη χθεσινή (2/3/2016), συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, σχετικά με την ρύπανση που συντελείτο από χρόνια στην παραλία της Παλαιάς Φώκαιας, αναφέρθηκε στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, από την ιστοσελίδα του Αττικού Παρατηρητή.Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι δεν είναι σίγουρο πως πρόκειται για αγωγό λυμάτων και δεσμεύθηκε όμως πως θα φραχτεί με τσιμέντο.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ουσιαστικά δήλωσε αδυναμία να ερευνηθεί από πού προέρχεται ο αγωγός αυτός, αν δηλαδή προέρχεται από τη συγκεκριμένη πολυκατοικία ή από κάπου αλλού καθώς, όπως ανέφερε, πρέπει να σκαφτεί η περιοχή κάτω από την πολυκατοικία για να αποδειχθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Να επισημάνουμε εδώ, ότι ο κ. Δήμαρχος μπορεί να επικοινωνήσει με έναν εκ των υπευθύνων του έργου και συγκεκριμένα με τον κ. Παναγιώτη Σάσσαρη, ο οποίος δήλωσε στον Αττικό Παρατηρητή, ότι διαθέτει και φωτογραφίες. Νομίζουμε ότι έπρεπε να το είχε κάνει ήδη. 

Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι πώς θα βρεθούν οι ένοχοι αλλά και θα αποδειχθεί η ενοχή τους αν ο παράνομος αγωγός τσιμεντωθεί και χαθούν τα… ίχνη του; Κάτι τέτοιο, εφόσον συμβεί, θα αφήσει ατιμώρητους τους ασυνείδητους οι οποίοι για να γλυτώσουν από τις δικές τους ακαθαρσίες προτίμησαν να θέσουν σε κίνδυνο δημόσια υγεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προκαλεί ακόμη μεγαλύτερες απορίες το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν δείχνει διατεθειμένη – μέχρι στιγμής – να ερευνήσει το σοβαρότατο αυτό θέμα και ενδεχομένως να ζητήσει τη συνδρομή της Δικαιοσύνης γι’ αυτό.

Πάντως για την ενημέρωσή του τον πληροφορούμε ότι ο Αττικός Παρατηρητής έκανε αυτό που ο ίδιος όφειλε να κάνει. Κάλεσε το Α.Τ. Αναβύσσου και έκανε αυτοψία και κατάθεσε δισέλιδη καταγγελία, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενέργειες αποκάλυψης του πρωτοφανούς σκανδάλου. 

Άμοιρος των πολιτικών ευθυνών δεν μπορεί βέβαια να θεωρηθεί, ο ερωτών επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Τσαλικίδης, γιατί διαρκούσης της θητείας του, ως Κοινοτάρχη της Παλαιάς Φώκαιας, αλλά και ως  Αντιδημάρχου, συντελείτο αυτή η εγκληματική πράξη, τα σημάδια της ρύπανσης υπήρχαν τουλάχιστον μια δεκαετία και ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΕ.  Να αναφέρουμε πληροφοριακά, ότι μέλος της οικογένειας του ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας, υπήρξε συνυποψήφιος του κ. Τσαλικίδης, με τον συνδυασμό Σαρωνικός Συνεργασία του Πέτρου Φιλίππου το 2010. 

Εν τω μεταξύ, όπως αποκαλύψαμε χθες, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βούρλων Αναβύσσου Νικόλαος Πάστρας, προειδοποιούσε από τον Δεκέμβριο του 2014 και ζητούσε έλεγχο του δικτύου από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και του δήμου, με έγγραφό του, καταγγέλοντας ότι υπάρχουν συνδέσεις αγωγών βοθρολυμάτων με το δίκτυο όμβριων στην Ανάβυσσο!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Άγνοια και αδυναμία, δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης σε ερώτηση της μειοψηφίας για τα βοθρολύματα στο δίκτυο όμβριων”

  1. Ο/Η Πανος λέει:

    Βεβαιως και δηλωνεις αγνοια γιατι οι περισσοτεροι ειναι ψηφοφοροι σου και μαλιστα μεγαλοκαρχαριες. Δεν εχεις επισκεφτει απογευμα κανενα σπιτι το καλοκαιρι στο ΛΑγονησι στις 8 με 9 που οι περισσοτεροι χρησιμοποιουν τις υδροπομονες και αδειαζουν ασυστολα ανεξελεκτα τα βοθρολυματα τους. Η μυρωδια απο που ειναι? Ξερεις οτι εχεις τροπο να το ελεγξεις!. Οταν καταναλωνεις 100κμ νερο πρεπει να εχεις κατα την ΕΥΔΑΠ το 75% σε αποχετευση! Για πες που σε ποια περιοχη απο τη Γαλαζια Ακτη μεχρι την Παλαια Φωκαια και απο το Λαγονησι μεχρι τον Κουβαρα μπορεις, η θελεις η θα ηθελες να κανεις ελεγχο? Δεν σε νοιαζει γιατι ο κοσμος δεν γνωριζει τι εχει στην Θαλασσα! Οταν ερχονται για ελεγχο ειναι μηνα μαρτιο-απριλιο που δεν ερθει ο κοσμος ολος και δεν εχει λουομενους! Αλλα οτι κανουμε στην φυση θα το βρουμε μπροστα μας. Βαλτε το προβλημα κατω απο το χαλι και μετα πεταξτε και το σπιτι γιατι ο καιρος ερχεται για ΣΚΟΥΠΑ!

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.