Ψεκασμοί για την εξόντωση των κουνουπιών

Η τεράστια αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας έχει γίνει τα τελευταία χρόνια τρία χρόνια ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα.
Η αύξηση των κουνουπιών εκτός από το ότι προκαλούν υψηλό βαθμό δυσφορίας στους πολίτες, δημιουργούν περιορισμό και απομόνωση, αυξάνουν σε μεγάλο βαθμό την κατανάλωση ενέργειας από τα αιρκοντίσιον, δημιουργούν και σοβαρά θέματα υγείας  και μετάδοσης ασθενειών.

Ειδικά φέτος λόγω των πολλών βροχοπτώσεων και των στάσιμων υδάτων, θα είναι αυξημένος ο πληθυσμός των κουνουπιών και προβλέπεται μεγιστοποίηση του προβλήματος. Ειδικότερα στην Ανάβυσσο όπου διαφαίνεται ότι όλο το καλοκαίρι θα υπάρχουν στάσιμα νερά στο εγκαταλλειμμένο έργο της παραλίας, αν δεν υπάρξουν άμεσα ψεκασμοί θα ταλαιπωρηθούν αφάνταστα οι κάτοικοι. 

Οι ψεκασμοί πρέπει να γίνουν εντός του Απριλίου, γιατί όταν έχουν εκκολαφτεί οι προνύμφες και τα κουνούπια έχουν φύγει από το έδαφος και τις φωλιές τους, η εξόντωσή τους καθίσταται πολύ δύσκολη και άκρως επικίνδυνη για τον άνθρωπο και το οικοσύστημα. 

Την ευθύνη των ψεκασμών έχει η Περιφέρεια Αττικής και πρέπει ο Δήμος Σαρωνικού και οι υπόλοιποι Δήμοι της Ανατολικής Αττικής να πιέσουν για την άμεση ολοκλήρωσή τους.  


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.