«Χρυσοπράσινο φύλλο» εκδήλωση των μαθητών της ΣΤ1 και ΣΤ2 του 1ου Δημοτικού Καλυβίων και του φιλοξενούμενου ΚΑ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού

Ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη δημιουργία, μουσική, θέατρο και πολλά μηνύματα ήταν η Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 για τους παρευρισκόμενους στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΣΤ1 και Στ2 τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων παρουσίασαν μια καθόλα άρτια εκδήλωση στο πλαίσιο του διακρατικού διετούς προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Χρυσοπράσινο Φύλλο».

image7image9image10image3image 2image6image 1Ο οικοδεσπότης της βραδιάς, Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης καλωσόρισε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του έτερου σχολείου της Κύπρου, του ΚΑ Δημοτικού Λεμεσού, τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκο Κενεβέζο αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους απευθύνοντας στον χαιρετισμό του μήνυμα συναδέλφωσης των Ελλήνων της Κύπρου και της Ελλάδας. «Η Κύπρος και η Ελλάδα για εμένα είναι μια χώρα, ζει ο ίδιος λαός, είμαστε όλοι Έλληνες απλά κατοικούμε σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία. Το πρόγραμμα «Χρυσοπράσινο Φύλλο» έχει την αμέριστη υποστήριξή μας και δεσμεύομαι ότι θα συνεχιστεί παρά τις δυσκολίες και την οικονομική δυσπραγία των καιρών».

Στη συνέχεια ο Πρέσβης κ. Κυριάκος Κενεβέζος χαιρέτησε τον κόσμο σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Δήμαρχος μίλησε ως Πρέσβης της Κύπρου καλύτερα από όσο θα μπορούσα να εκφραστώ ακόμα κι εγώ». Ο κ. Κενεβέζος έχει διατελέσει Υπουργός Παιδείας και είναι υποστηρικτής του προγράμματος καθώς πέρα από την ουσιαστική εκπαιδευτική του δράση σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης συμβάλλει στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών φιλίας και γνωριμίας των αδελφών χωρών Ελλάδας και Κύπρου.

Οι μαθητές του προηγούμενου προγράμματος κατά τα έτη 2011-2013 επιβεβαίωσαν με τις ομιλίες τους τα οφέλη που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στο «Χρυσοπράσινο Φύλλο» και ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους δασκάλους τους για την ευκαιρία που είχαν να βιώσουν πλήθος εμπειριών και να έρθουν πιο κοντά με τους συμμαθητές τους στην Κύπρο.

Μέρος του προγράμματος είναι η φιλοξενία των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, Μέσα Γειτονιάς στον Δήμο Σαρωνικού και αντίστοιχα των μαθητών του Δημοτικού Καλυβίων στον Δήμο Μέσα Γειτονιάς. Κατά τη διάρκεια του διετούς αυτού προγράμματος τα παιδιά διοργανώνουν ποικίλες δράσεις, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε πανεπιστήμια, φορείς ανακύκλωσης, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αργυρούπολη, στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Κερατέας και εφάρμοσαν πρακτικά στο σχολείο τους όλα όσα διδάχτηκαν προκειμένου να εξοικονομήσουν ενέργεια αλλά και να υιοθετήσουν πιο φιλική συμπεριφορά στην καθημερινότητά τους απέναντι στο περιβάλλον.

Στην εκδήλωση της Παρασκευή παρουσιάστηκαν συνοπτικά οι δράσεις τους και στη συνέχεια με ευφάνταστους τρόπους παρουσίασαν θεατρικά και μουσικοχορευτικά δρώμενα. Στόχος τους η ευαισθητοποίηση όλων ώστε να αποκτήσουν πιο φιλική συμπεριφορά απέναντι στο ανθρώπινο και το φυσικό περιβάλλον.

Οι φιλοξενούμενοι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού παρουσίασαν σύντομα τις δράσεις που οι ίδιοι υλοποίησαν στην Κύπρο και ανανέωσαν το ραντεβού για τον Απρίλιο στη Λεμεσό όπου θα ανταποδώσουν την φιλοξενία και θα παρουσιάσουν αναλυτικά τα αποτελέσματα του προγράμματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Κυριάκος Κενβέζος, ο Αντιπερειφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Παναγιώτης Χαλάτσης, ο Υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Αργυρούπολης κ. Γιώργος Φαραγγιτάκης, η Διευθύντρια του ΚΑ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού κα Βούλα Κασπαρή, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σπύρος Δημητρίου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Κόλλια και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.