Τα αμύθητα πλούτη της Λαυρεωτικής

Τα αμύθητα πλούτη της Λαυρεωτικής

ο Λαύριο γιορτάζει φέτος ενάμιση αιώνα ζωής, από τότε, δηλαδή, που ξεκίνησε η εκμετάλλευση των αρχαίων μεταλλείων του. Με αυτή την αφορμή, το επισκεπτόμαστε για να γνωρίσουμε τη γοητευτική ιστορία του.

Mαυροντυµένοι άντρες µε καπελάκι, κοστούµι και µουστάκι ποζάρουν δίπλα σε ακινητοποιηµένα γαϊδούρια. Καλοντυµένοι αστοί φορτωµένοι σε ένα βαγονέτο, µοιάζουν να χαµογελούν. Τα µέλη της φιλαρµονικής «Ευτέρπη» κρατούν τροµπέτες, φλάουτα και κρουστά. Γυναίκες του Μεσοπολέµου µε λευκά µαντίλια τυλιγµένα στο κεφάλι, παραταγµένες η µία δίπλα στην άλλη σε γραµµή παραγωγής. Απεργίες, εργατικοί αγώνες, πορείες. Αιτήµατα, απογοητεύσεις, υπεκφυγές, ήττες. Αγώνες µε δυναµίτιδα, αστυνοµία µε όπλα. Α. Κορδέλλας, H. Roux, Ι.Β. Σερπιέρι: πρόσωπα που σφράγισαν όχι µόνο µια εποχή, αλλά και την πορεία της ζωής αµέτρητων ανθρώπων (τώρα αν ήταν προς το καλό ή προς το κακό, αυτό είναι υποκειµενικό και ίσως πρέπει να εξεταστεί ανά περίπτωση…).

Πηγή: Έθνος


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.