Συνάντηση των 13 Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Γ. Σωφρόνης: «Οι Δήμοι πρέπει να διεκδικήσουν το λόγο. Δεν θέλουμε το ρόλο του κομπάρσου και του χειροκροτητή»

 

Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου συνάντηση των 13 Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα διοργανωθεί στις 30 και 31 Μαρτίου, στο χώρο του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου. Η συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο Παλλήνης, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Παλλήνης, κ. Θανάση Ζούτσου και με στόχο τη διαμόρφωση ενιαίας θέσης για την παρουσίαση των προβλημάτων και των διεκδικήσεων των Δήμων στο πλαίσιο του συνεδρίου

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Κορωπίου, κ. Δημήτρης Κιούσης, Παλλήνης, κ. Θανάσης Ζούτσος, Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, Ωρωπού, κ. Θωμάς Ρούσσης, Διονύσου, κ. Διονύσης Ζαμάνης, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, κ. Σωτήρης Μεθενίτης, Σπάτων – Αρτέμιδος, κ. Δημήτρης Μάρκου, Παιανίας, κ. Σπύρος Στάμου και Ραφήνας – Πικερμίου, κ. Δημήτρης Μπουρνούς, καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων Αχαρνών, κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, Μαραθώνος, κ. Πένυ Μικελοπούλου και Ραφήνας – Πικερμίου, κ. Βασίλης Πιστικίδης. Επίσης, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης.

 

Κατά την τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Σαρωνικού αναφέρθηκε στην ανάγκη ουσιαστικής παρουσίας και συμμετοχής της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης στο συνέδριο, προτείνοντας συγκεκριμένα να υπάρξει εκπρόσωπος των Δημάρχων, ο οποίος θα λάβει το λόγο και θα παρουσιάσει τα σημαντικότερα θέματα και προβλήματα της περιοχής. Έθεσε επίσης το ζήτημα του εκλογικού νόμου που προωθείται για την Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας τα προβλήματα που θα δημιουργήσει το σύστημα της απλής αναλογικής στην κυβερνησιμότητα των Δήμων και στη δυνατότητά τους να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.

«Το συνέδριο είναι μια ευκαιρία να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να δείξουμε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι εδώ. Οι Δήμοι, οι οποίοι καλούνται καθημερινά να μπουν μπροστά και να διαχειριστούν όλα τα προβλήματα, δεν μπορούν στο θέμα αυτό να έχουν το ρόλο του κομπάρσου και του απλού χειροκροτητή» κατέληξε ο κ. Σωφρόνης.

 

Μετά τις τοποθετήσεις όλων των παρευρισκόμενων, αποφασίστηκε να εκπροσωπηθούν οι Δήμαρχοι στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Αττικής από τον Δήμαρχο Παλλήνης και μέλος της ΚΕΔΕ, κ. Θανάση Ζούτσο. Συμφωνήθηκε, επίσης, να γίνει αναφορά στον εκλογικό νόμο, ενώ οι Δήμαρχοι ανέλαβαν να αποστείλουν έως και την Παρασκευή 23 Μαρτίου τα σημαντικότερα προβλήματα κάθε περιοχής. Ορίστηκε, τέλος, νέα συνάντηση των 13 Δημάρχων την Τετάρτη 28 Μαρτίου, ώστε να καθοριστούν τα θέματα που θα αναφέρει ο εκπρόσωπος στο Συνέδριο.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.