Συμβολική διαμαρτυρία της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Σαρωνικού ενάντια στα σχέδια για «ξεπούλημα» της παραλίας των Αλυκών Αναβύσσου

Συμβολική διαμαρτυρία διοργάνωσε  την Τρίτη 13 Ιουνίου η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Σαρωνικού στο «Πέτρινο» Αναβύσσου, ενάντια στα σχέδια της Διοίκησης της ΕΤΑΔ Α.Ε. να αφαιρέσει τη διαχείριση της παραλίας των Αλυκών από τον Δήμο. Στη δράση διαμαρτυρίας, που αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 12 Ιουνίου, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, κ. Μανώλης Τσαλικίδης και Αγγελική Ράπτη, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του Δήμου, καθώς και πολίτες.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σαρωνικού ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών να διατάξει την αναστολή της διεξαγωγής του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση εκτάσεων στην παραλία των Αλυκών, μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής που έχει καταθέσει ο Δήμος Σαρωνικού.

Όπως τόνισε ο κ. Σωφρόνης, «με την απόφαση αυτή κερδίσαμε μια σημαντική μάχη. Δεν έχουμε κερδίσει όμως τον πόλεμο. Δεν εφησυχάζουμε, αντίθετα συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική μας δικαίωση. Είναι θετικό το γεγονός ότι σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι ενωμένοι, Δήμος, Δημοτικές Παρατάξεις και φορείς του τόπου, προτάσσοντας το συμφέρον των συμπολιτών μας. Και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες μας. Δείξαμε ότι είμαστε αποφασισμένοι και θα συνεχίσουμε, ασκώντας κάθε ένδικο μέσο και προβαίνοντας σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους»

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Σωφρόνης κάλεσε ξανά όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να υποστηρίξουν τις θέσεις του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των μελών της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, ενώ στη συνέχεια αναρτήθηκε πανό με μήνυμα κατά του ξεπουλήματος της παραλίας των Αλυκών στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου με την Λ. Καραμανλή


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.