Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες αλλά και στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση συμμετείχε ο Δήμαρχος Σαρωνικού

european comissionΟ Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης συμμετείχε σε ενημερωτική επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, 20-22 Οκτωβρίου 2015, καθώς επίσης έλαβε μέρος στις εργασίες της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης από τις 4 – 6 Νοεμβρίου 2015 στο Βερολίνο.berlinΣτη διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες έγινε παρουσίαση προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας (Interreg), αναπτυξιακών προγραμμάτων σε διάφορους τομείς αλλά και επενδυτικών χρηματοδοτικών εργαλείων, τα οποία δύναται να αξιοποιήσουν οι Δήμοι. Απώτερος στόχος της διοργάνωσης ήταν να ενημερωθούν οι Δήμαρχοι για τις δυνατότητες συνεργασίας με τα όργανα και τους θεσμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να αναπτυχθούν εποικοδομητικές σχέσεις, αποδίδοντας οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Επίσης ο κ. Σωφρόνης συμμετείχε στις εργασίες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Βερολίνο, με τον συμβολικό και ουσιαστικό τίτλο «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση γκρεμίζει το Τείχος της Κρίσης». Δυνατότητες αξιοποίησης προγραμμάτων σχετικών με την αγροτική οικονομία, την ενίσχυση και ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάπτυξη της συμμετοχικής διαδικασίας των πολιτών, δημιουργώντας έναν Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο, διευκολύνοντας την ομαλή ένταξη των νομίμων μεταναστών αποτέλεσαν μερικούς από τους βασικούς πυρήνες συζήτησης. Το μείζον θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, με παραδείγματα και μοντέλα πράσινης διαχείρισης αλλά και ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών από την εφαρμογή προοδευτική ενεργειακής πολιτικής σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Στην Πέμπτη Ελληνογερμανική Συνέλευση συμμετείχαν περισσότεροι από 80 Δήμοι της Ελλάδας, ενώ ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι συμμετέχοντες στις ενημερωτικές ξεναγήσεις και τις θεματικές συζητήσεις.

Ο κ. Γιώργος Σωφρόνης, θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική και αναγκαία την παρουσία του Δήμου Σαρωνικού σε συναντήσεις με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών φορέων αλλά και σε διμερείς συνεργασίες με τους εταίρους μας, καθώς με αυτό τον τρόπο ενισχύεται το πνεύμα εξωστρέφειας που καλλιεργεί ο Δήμος. «Η επικοινωνία με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποδεικνύεται ιδιαίτερα εποικοδομητική, μιας και τα ουσιαστικά προβλήματα τα οποία έχουμε να επιλύσουμε είναι κοινά. Διαχείριση αποβλήτων, ενεργειακή πολιτική, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, νεοφυείς επιχειρήσεις και τουρισμός είναι θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Από αντίστοιχες συναντήσεις μόνο όφελος μπορεί να αποκομίσει κανείς καθώς ο δημιουργικός διάλογος και η ανταλλαγή εμπειριών συμβάλλει στην αρτιότερη διαχείριση των θεμάτων αυτών», σημείωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος Σαρωνικού συμμετείχε στα παραπάνω συνέδρια καλύπτοντας ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής, μιας και δεν επιθυμεί να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες αλλά και στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση συμμετείχε ο Δήμαρχος Σαρωνικού”

  1. Ο/Η Συριανος λέει:

    Mε εκπληση που Δημαρχος εστω και εξω ασχωλητε γιατι μεσα ειναι απων

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.