Στον Δήμο Σαρωνικού ανθίζει το εθελοντικό κίνημα

Δήμαρχος Σαρωνικού: «η τοπική μας κοινωνία διαθέτει περίσσευμα ανθρωπιάς, ευαισθησίας και συνείδησης».

Ιδιαίτερα ανεπτυγμένο είναι το εθελοντικό κίνημα στο Δήμο Σαρωνικού, όπως επιβεβαιώνεται συστηματικά από τις ενέργειες που υλοποιούνται σε τοπικό επίπεδο. Στη διάρκεια του διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες εθελοντικές δράσεις, με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων και φορέων, δημοτικών υπηρεσιών, σχολείων, τοπικών επιχειρήσεων και πολιτών του Δήμου. Στο επίκεντρο των δράσεων βρέθηκαν κοινωφελείς σκοποί, όπως η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση του δημοσίου χώρου, αλλά και η προστασία των δικαιωμάτων των ζώων. 

Ειδικότερα, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, εθελοντικές δράσεις υλοποιήθηκαν από ομάδες, φορείς και οργανισμούς όπως: Σύλλογοι Γονέων Σχολείων Σαρωνίδας, Σύλλογος Πανοράματος Σαρωνίδας, Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρωνίδας, Νέοι Εθελοντές σε Δράση «Young Volunteers in Action», Ζαχαροπλαστείο «Αμάραντος», διαδικτυακή εφημερίδα «Παλμογράφος», CISV, Εθελοντές φοιτητές GR, IB & College, Εθελοντές Πυρασφάλειας Σαρωνίδας, ΝΟΣ, St Laurence School, Εθελόντριες Κουζίνας Αγίων Θεοδώρων Αναβύσσου, Σύλλογος Άγιος Γεώργιος Παλαιάς Φώκαιας, Ομάδα Εθελοντών Δήμου Σαρωνικού, Ναυταθλητικός Όμιλος Σαρωνίδας, ΕΠΑΖ Φιλοζωικό Σωματείο, Κοινωνική Στήριξη, Λύκειο Αναβύσσου, Α.Τ.Ε. Σύλλογος «Δήμητρα», «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Σαρωνικού,  Εθελοντές – Βιβλιοθήκη, Σεμινάρια, Σκάκι, Ιματιοθήκη, Ρεσιτάλ -, Δημοτική Κοινότητα Σαρωνίδας, Κομμωτήριο «Δήμητρα», Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής, Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων, WIGS, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Αναβύσσου, 2ο Νηπιαγωγείο Σαρωνίδας, διαδικτυακή εφημερίδα «Paraktios.gr», εφημερίδα «Ντελάλης», Στέλλα Ευγένα- Εικαστικός.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ανέφερε σχετικά: «Ο εθελοντισμός είναι η κορυφαία έκφραση του ρόλου του ενεργού πολίτη, σε τοπικό αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο. Είναι ένα κίνημα που υπηρετεί τον κοινό στόχο για μια πιο δίκαιη και συνεκτική κοινωνία, για έναν κόσμο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Στο Δήμο Σαρωνικού δεν μπορούμε παρά να είμαστε υπερήφανοι για την εθελοντική δραστηριότητα που αναπτύσσεται, σε κάθε κοινότητα και σε κάθε γειτονιά. Τόσο το εύρος των δράσεων, όσο και ο αριθμός των ανθρώπων που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο και την ενέργειά τους σε κοινωφελείς σκοπούς, δείχνει ότι η τοπική μας κοινωνία διαθέτει περίσσευμα ανθρωπιάς, ευαισθησίας και συνείδησης. Θέλω να ευχαριστήσω κάθε έναν από τους συμπολίτες μου, που είτε ομαδικά είτε ατομικά συμμετείχαν σε εθελοντικές δράσεις τη χρονιά που πέρασε. Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε πάντα πρόθυμοι αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε εθελοντική προσπάθεια, με την πεποίθηση ότι όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να ξεπερνάμε δυσκολίες και να κάνουμε καθημερινά τον τόπο μας καλύτερο.»


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.