Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται τα διαθέσιμα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου

Σημείωμα της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον ΟΔΔΗΧ διαψεύδει τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη ο οποίος υποστήριζε ότι τα διαθέσιμα αυτά δεν κινδυνεύουν από πιθανό κούρεμα επειδή δεν βρίσκονται στο επονομαζόμενο κοινό κεφάλαιο

oikon2oikon1Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται τα διαθέσιμα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) καθώς διαψεύδονται οι ισχυρισμοί του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δήλωσε στο Mega πως «τα χρήματα αυτά δεν βρίσκονται στο επονομαζόμενο κοινό κεφάλαιο και εξ αυτού του λόγου δεν κινδυνεύουν από πιθανό κούρεμα».
Σύμφωνα με επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) που δημοσιοποιούμε σήμερα και σε συνέχεια της πρόσφατης πράξης νομοθετικού περιεχομένου που η κυβέρνηση πέρασε (ΦΕΚ Α’ 41/20-4-2015) τα εν λόγω αποθεματικά αναφέρεται ξεκάθαρα πως «θα μεταφερθούν σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα ενταχθούν σε ομάδα περιουσίας που έχει συσταθεί».
Και το σημείωμα συνεχίζει στη δεύτερη παράγραφο ξεκαθαρίζοντας απόλυτα την κατάσταση: «Στην εν λόγω ομάδα περιουσίας εφαρμόζονται οι ανάλογες διατάξεις που αφορούν το Κοινό κεφάλαιο στο οποίο εντάσσονται τα εν λόγω κεφάλαια»!
Γίνεται λοιπόν σαφές πως τα χρηματα των ΟΤΑ και ΝΠΙΔ είναι πλέον ξεκάθαρα εκτεθειμένα σε περιπτώσεις κουρέματος ή άλλων απωλειών ανάλογων με το PSI με αποτέλεσμα τόσο ο κ. Στρατούλης να διαψεύδεται όσο και να ξεσπά μια νέα συζήτηση για την πορεία αυτών των χρημάτων που έχουν απαιτηθεί από την κυβέρνηση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.