Ποιος είναι τελικά αρμόδιος φορέας, για τους ψεκασμούς κατά των κουνουπιών;

Αναρμόδιος ο Δήμος για τους ψεκασμούς κατά κουνουπιών;

Πσεκασμοί κουνουπιώνΤο θέμα των ψεκασμών κατά των κουνουπιών ήρθε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου 3Β. Ένα θέμα που αφορά ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας. Το ερώτημα έθεσε ο επικεφαλής Δημοτικής παράταξης, Δημοσθένης Δόγκας, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαμονή των προσφύγων εντός της εγκατάστασης του Ελληνικού, που μπορεί να εξελιχθεί σε “βιολογική βόμβα” όπως ανέφερε, επικαλούμενος και τις σχετικές επισημάνσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο έκρουσε προ μηνός τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάδοση ασθενειών όπως η ελονοσία διά των κουνουπιών από τους πρόσφυγες.

Ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απάντησε ότι αυτή είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, η οποία φέτος έχει πραγματοποιήσει τρεις ψεκασμούς στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Βέβαια, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, οι υπηρεσίες του οποίου διενεργούν τους ψεκασμούς, έχει τονίσει και εγγράφως ότι η Περιφέρεια μεριμνά για τους περιαστικούς ψεκασμούς ενώ έχει ζητήσει επανειλημμένα από τους Δήμους να αναλάβουν ψεκασμούς εντός του αστικού ιστού των πόλεών τους.

Ο Δήμαρχος των 3Β απέκρουσε στο Δημοτικό Συμβούλιο τους ισχυρισμούς αυτούς, υπογραμμίζοντας ότι η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνει στους Δήμους δαπάνες για ψεκασμούς κατά των κουνουπιών, επομένως δεν έχει τη δυνατότητα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για κάτι τέτοιο, παρά μόνο “επικουρικά”…

Το θέμα πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα, γιατί δεν αφορά μόνο τον Δήμο 3Β , αλλά όλες τις περιοχές της Αττικής και τον Δήμο Σαρωνικού, ο οποίος αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα αυτή την εποχή.  


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.