Ο πρώτος Υγειονομικός Σταθμός για την υπεύθυνη διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων τοποθετήθηκε στο Δήμο Σαρωνικού

Ο πρώτος Υγειονομικός Σταθμός για την υπεύθυνη αντιμετώπιση περιττωμάτων αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων εγκαταστάθηκε στο Δήμο Σαρωνικού την Τετάρτη 24 Μαΐου από τους μαθητές – μέλη της Ομάδας Ρομποτικής FO.R.T. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας.

Παρόντες, εκτός από τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Γιώργο Σωφρόνη, ήταν ο Υπεύθυνος του Τομέα Αδέσποτων Ζώων της Εθελοντικής Ομάδας Π. Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού κ. Δράκος Τάσος, ο Προπονητής Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κ. Τριανταφυλλίδης Αβραάμ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας κ. Παπαδάκης Αποστόλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μπούτσης Βασίλης, καθώς και γονείς των μαθητών-μελών της ομάδας.   

Ο σταθμός αναπτύχθηκε από την ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας, FO.R.T. – Fokaia Robotics Team, ως μέρος του έργου Be Responsible με το οποίο συμμετείχε στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, με τίτλο «Animal Allies», αφορά τη διερεύνηση και τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ ζώων και ανθρώπων.

Στο πλαίσιο του έργου, οι μαθητές μέλη της ομάδας σχεδίασαν έναν υγειονομικό σταθμό από χαρτόνι, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με σακούλες και γάντια μιας χρήσης, ώστε να διευκολύνονται οι ιδιοκτήτες στο μάζεμα των ακαθαρσιών. Παράλληλα, αξιοποίησαν την τεχνολογία QR Code μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν άμεσα από smartphone τα σημεία όπου βρίσκονται οι σταθμοί. Στην επέκτασή του, το έργο περιλαμβάνει και την τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών για τα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ο οποίος και ήταν παρών στην εγκατάσταση του υγειονομικού σταθμού, ανέφερε:

«Το έργο της ομάδας FO.R.T. απαντά σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, που είναι η ρύπανση των δημοσίων χώρων, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει τη σημασία της υπεύθυνης αντιμετώπισης των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. Το γεγονός ότι, παρά τις σαφείς προβλέψεις της νομοθεσίας, υπάρχουν έντονα προβλήματα σε πολλές περιοχές του Δήμου μας και όχι μόνο, επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της ίδιας της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε λοιπόν υπερήφανοι, όχι μόνο για την εξαιρετική δουλειά των παιδιών, αλλά και για το παράδειγμα που δίνουν σε όλους μας. Θέλω να συγχαρώ θερμά τα μέλη της ομάδας και τους εκπαιδευτικούς τους. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, να φανούμε αντάξιοι της προσπάθειάς τους, αξιοποιώντας τους υγειονομικούς σταθμούς που δημιούργησαν.»

Η Ομάδα Ρομποτικής FO.R.T. έλαβε την 4η θέση στη γενική κατάταξη του Διαγωνισμού First Lego League Greece ανάμεσα σε 98 ομάδες από όλη την Ελλάδα, ενώ απέσπασε διάκριση στο πεδίο αξιολόγησης Core Values. Οι επιδόσεις αυτές έδωσαν στην ομάδα το «εισιτήριο» συμμετοχής στο πρωτάθλημα International Open, που θα διεξαχθεί στο Bath της Αγγλίας τον προσεχή Ιούνιο.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Ο πρώτος Υγειονομικός Σταθμός για την υπεύθυνη διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων τοποθετήθηκε στο Δήμο Σαρωνικού”

  1. Ο/Η ΣΟΦΙΑ ΜΗΤΡΑΚΗ λέει:

    ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΥΓΕΝΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ..
    ΣΟΦΙΑ ΜΗΤΡΑΚΗ
    [ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ]

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.