Ο Δήμος Σαρωνικού φιλοξένησε για 3η διετία το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ελλάδας – Κύπρου «Χρυσοπράσινο Φύλλο»

Ο Δήμος Σαρωνικού φιλοξένησε με επιτυχία το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ελλάδας – Κύπρου «Χρυσοπράσινο Φύλλο», στο οποίο συμμετέχει για τρεις συνεχείς διετίες το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων. Ειδικότερα, από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων υποδέχτηκε και φιλοξένησε 12 μαθητές, 3 εκπαιδευτικούς και 2 γονείς συνοδούς από το συνεργαζόμενο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου Χλώρακας Λέμπας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του δεύτερου έτους της διακρατικής σύμπραξης Ελλάδας – Κύπρου.

Στόχος των δράσεων που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του προγράμματος ήταν η εμβάθυνση στη γνώση της τοπικής ιστορίας και της γεωγραφικής  εικόνας του Δήμου Σαρωνικού, καθώς και η εξοικείωση με το  ιστορικό, κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο μέσα από το οποίο εξελίχθηκε η περιοχή  στις διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους στη σχολική κοινότητα και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού.

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων παρουσίασαν συνοπτικά τις δράσεις τους και στη συνέχεια, με ευφάνταστους τρόπους, παρουσίασαν θεατρικά και μουσικοχορευτικά δρώμενα ακολουθώντας τα βήματα των κούρων στο πέρασμα των αιώνων. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι δράσεις των φιλοξενούμενων μαθητών. Το ραντεβού μεταξύ των δύο σχολείων ανανεώθηκε για το Μάρτιο στην  Κύπρο, όπου οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Στεφάνου Χλώρακας Λέμπας θα ανταποδώσουν την φιλοξενία και θα παρουσιάσουν αναλυτικά τα αποτελέσματα του προγράμματός τους.

Σε μήνυμά του, που διαβάστηκε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σπύρο Δημητρίου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε περήφανοι για τη συμμετοχή του Δήμου Σαρωνικού στο πρόγραμμα Χρυσοπράσινο Φύλλο. Τα προηγούμενα χρόνια η συνεργασία μεταξύ των σχολείων υπήρξε εξαιρετική, προσφέροντας στα παιδιά πολύτιμες γνώσεις, εμπειρίες αλλά και μοναδικές αναμνήσεις. Ως Δήμος στηρίζουμε το πρόγραμμα παρά τις οικονομικές δυσκολίες, γιατί πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πιο σημαντική επένδυση, από την επένδυση στην Παιδεία.»

Επίσης, ο κ. Σωφρόνης ευχαρίστησε τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, κ. Κυριάκο Λεμπέση και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, κ.κ. Σωτήριο Αναστασόπουλο, Σεβαστή Πανταζή, Δήμητρα Τζιομάκα και Κωνσταντίνα Σταθουλοπούλου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τους γονείς των μαθητών, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Δημήτριος Λιοδακάκης, Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αριστόδικος, ο κ. Αλέξανδρος Αθανασόπουλος, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σαρωνικού, η κ. Μαρία Γκίνη, Δημοτική Σύμβουλος, ο κ. Δημήτριος Νικολετσόπουλος, Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, η κ. Βέρα Βορύλα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, οι μαθητές των δύο προηγούμενων προγραμμάτων κατά τα έτη 2011-2013  και 2013-2015, καθώς και πολυάριθμοι πολίτες


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.