Νέες Μελέτες Έργων προς χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Αττικής υποβάλλει ο Δήμος Σαρωνικού

έργα αποχέτευσηςΜελέτες για έξι νέα έργα συνέταξε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σαρωνικού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων και κατόπιν εντολής του Δημάρχου κ. Σωφρόνη. Οι μελέτες αυτές υποβλήθηκαν προς έγκριση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 4 Απριλίου 2016, και μετά την έγκρισή τους υποβάλλονται προς χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για έργα βασικών υποδομών, αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης από αμιαντοσωλήνα αλλά και έργα αστικών αναπλάσεων. Ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τα 4.200.000€ και η υλοποίησή τους, σε συνδυασμό με τα ήδη εγκεκριμένα και σε εξέλιξη έργα, θα αλλάξουν τη συνολική φυσιογνωμία του Δήμου Σαρωνικού.

Συγκεκριμένα, οι μελέτες αφορούν την «αστική ανάπλαση και αξιοποίηση ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου, μεταξύ των οδών Πουλούδα και Σιδέρη Μπέη στην Δ.Κ. Παλαιάς Φώκαιας», προϋπολογισμού 400.000€ και προβλέπεται πέραν των τεχνικών εργασιών διαμόρφωσης του χώρου, η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικής χαράς και καθισμάτων. Επίσης, υποβάλλεται μελέτη «Αντικατάστασης συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου Δ.Ε. Π.Φώκαιας», προϋπολογισμού 128.432€.

Κατατέθηκε η μελέτη για το έργο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης από αμιαντοσωλήνα και επέκταση δικτύου ύδρευσης Σαρωνίδας (Γ΄Φάση)» προϋπολογισμού 2.600.000 €. Με το έργο αυτό αντιμετωπίζεται ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Δ.Ε. Σαρωνίδας και δεν είναι άλλο από την ύδρευση. Επιπλέον, στον Δήμο Σαρωνικού προχωρά συστηματικά η ολοκληρωμένη αντικατάσταση αμιαντοσωλήνα στο σύνολο του δικτύου ύδρευσης.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.