Μαθήματα εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από τους κατοίκους του Δήμου Σαρωνικού

LETS DO IT GREECEΜε σύνθημα «Γίνε συνένοχος στην προστασία του περιβάλλοντος, γίνε συμμέτοχος σε έναν όμορφο και καθαρό Δήμο Σαρωνικού», μικροί και μεγάλοι κάτοικοι αφιέρωσαν τον προσωπικό τους χρόνο, καθαρίζοντας μερικά από τα ομορφότερα σημεία του Δήμου. Παρά τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, προτίμησαν να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα των επισκεπτών που κατέκλυσαν τις όμορφες ακρογιαλιές του Δήμου Σαρωνικού, αλλά να καθαρίσουν και να μαζέψουν τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους πολλοί ασυνείδητοι συνάνθρωποί μας. Παραλίες, σημεία φυσικής ομορφιάς, εξωκλήσια αλλά και ο βυθός μπήκαν στο «στόχαστρο» καθαριότητας και ευπρεπισμού των εθελοντών του Let’s Do It Greece και αναδείχθηκε το πιο καθαρό τους πρόσωπο, σε όλο τον Δήμο Σαρωνικού.

Στην κεντρική παραλία της Σαρωνίδας βρέθηκε και ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γεώργιος Σωφρόνης, προκειμένου να βοηθήσει αλλά και να δείξει την έμπρακτη συμπαράσταση του Δήμου στη δράση. «Κάθε χρόνο περισσότεροι συμπολίτες μας δηλώνουν εθελοντές, περισσότεροι σύλλογοι και φορείς συμμετέχουν στο Let’s Do It Greece. Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου προσπαθούν να διατηρούν τον Δήμο μας καθαρό, παρά την υποστελέχωσή τους. Η συνεισφορά όλων μας βέβαια σε αυτό τον τομέα και η ευσυνείδητη συμπεριφορά μας, ο σεβασμός για τον διπλανό και το περιβάλλον είναι ανεκτίμητη βοήθεια στην διατήρηση ενός καθαρού Δήμου», σημειώνει ο κ. Σωφρόνης, συγχαίροντας όλους όσους συμμετείχαν στη δράση. Οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και η Υπηρεσία Καθαριότητας συνέβαλαν στην άρτια υλοποίηση της δράσης και φυσικά στην περισυλλογή των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν.

 Με τη συμβολική αυτή κινητοποίηση οι κάτοικοι σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες παρέδωσαν και φέτος μαθήματα εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Βέβαια, θα πρέπει να αναφερθεί ότι αντίστοιχες δράσεις καθαρισμού και ευπρεπισμού γίνονται όλο τον χρόνο.

Η μαθητική κοινότητα έλαβε μέρος στην εβδομάδα εθελοντισμού, η οποία διήρκησε από 11 έως 15 Απριλίου. Οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς δημιούργησαν ανθόκηπους, λαχανόκηπους, έβαψαν τοίχους των σχολείων τους, έμαθαν για την ανακύκλωση και συμμετείχαν στις δράσεις καθαρισμού. Μερικά από τα σχολεία είναι το 1ο Δημοτικό Καλυβίων, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αναβύσσου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Φώκαιας, το Δημοτικό Σχολείο Σαρωνίδας, το Δημοτικό και Γυμνάσιο Κουβαρά, το 2ο Νηπιαγωγείο Σαρωνίδας και το Παιδικό Πανεπιστήμιο.

Το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Απριλίου 2016 συντονίστηκαν και έκαναν πραγματικότητα το “Let’s Do I t Greece” οι:

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Γεωργίου, Π. Φώκαιας

Περιφερειακό Τμήμα Λυκείου Ελληνίδων Π. Φώκαιας

Young Volunteers in Action, Ν.Ο.Σ. Σαρωνίδας

Ε.Π.Α.Ζ.,  W.I.G.S.,  Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρωνίδας

ΠΕΖΟΛΑΤΙΝ,  Ναυταθλητικός Όμιλος Αναβύσσου – Παλαιάς Φώκαιας

Σύλλογος Πανοράματος Σαρωνίδας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων

Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγονησίου «Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ»

Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «ΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ»

Ναυτικός Όμιλος Π. Φώκαιας «Η ΦΩΚΑΙΑ»

Βοήθεια στο Σπίτι,  Δημοτική Βιβλιοθήκη Σαρωνικού

1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων  Π. Φώκαιας – Σαρωνικού

Ναυτικός Όμιλος «ΠΥΘΕΑΣ», Παιδικό Πανεπιστήμιο

Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Αναβύσσου


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.