Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαγονησίου

λογότυπο Συυλόγου γονέων 3ου δημοτικού ΛαγονησίουΗ φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα περισσότερα σχολεία της Ελλάδος. Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγονησίου, για τη σχολική χρονιά 2015-2016 δε λειτουργεί πλέον στο πλαίσιο του Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος (Ε.Α.Ε.Π.) και με ανύπαρκτη τη λειτουργία του ολοήμερου τμήματος λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Στη Γενική Συνέλευση της 11ης Νοεμβρίου 2015, μετά την ενημέρωση που έκανε το Δ.Σ. του συλλόγου μας, ο Διευθυντής του σχολείου μας και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Σαρωνικού στους παρευρισκόμενους γονείς, αποτυπώθηκε η πραγματικότητα η οποία είναι ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ.Το γεγονός αυτό είναι η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ  από Ε.Α.Ε.Π. σε σχολείο παλαιού τύπου (ας σημειωθεί ότι μόνο πέντε σχολεία Ε.Α.Ε.Π. υπάρχουν στην Ανατολική Αττική), γεγονός που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει σε καμμία περίπτωση.

Η Γενική Συνέλευση της 11ης Νοεμβρίου 2015, αποφάσισε να γίνουν άμεσα κινητοποιήσεις. Η πρώτη θα είναι την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 το πρωί, αμέσως μετά την προσέλευση των παιδιών μας στο σχολείο (8:10πμ), να μεταβούμε στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής (Λεωφ. Λαυρίου 150, Γλυκά Νερά), όπου θα διαμαρτυρηθούμε και θα καταλάβουμε τον χώρο μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημά μας.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!!!

Την κινητοποίησή μας στηρίζει και θα παρίσταται η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Α΄θμιας και Β΄θμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σαρωνικού.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                              Η Γ. Γραμματέας

Χάρης Κυνηγαλάκης                                               Ήρα Πετροχείλου-Σπουρλή

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.